نرم افزار کراس پلتفرم
نرم افزار کراس پلتفرم یک تکنولوژی منحصربهفرد است که از تلفشدن ساعتها وقت برنامهنویسان جلوگیری کرده است. از هر نرمافزاری ممکن است بر روی گوشی، تبلت، ویندوز با سیستمعاملهای مختلف استفاده شود. بدون کراس پلتفرم یک نرمافزار باید هم برای اندرویید نوشته میشد هم IOS. این به معنای ساعتها صرف وقت و نوشتن یک برنامه به چند زبان کدنویسی است.
کراس پلتفرم این مشکل را حل کرده است. با استفاده از کراس پلتفرم برنامهنویسان میتوانند به یک زبان مشترک برنامهریزی کنند و آن را در پلتفرمهای مختلف مورداستفاده قرار دهند.
نرمافزار کراس پلتفرم چیست؟
کراس پلتفرم به معنای چند سکویی است. یک کد نوشته شده و بر روی پلتفرمهای مختلف استفاده میشود. مثلا مرورگر موزیلا فایرفاکس یک نرمافزار کراس پلتفرم است که بر روی انواع سیستمعاملها از جمله ویندوز، لینوکس و اندرویید اجرا میشود.
«یکبار بنویس، همهجا اجرا کن» جمله محبوب برنامهنویسان کراس پلتفرم است که بهخوبی معنا و مفهوم آن را نمایش میدهد. کراس پلتفرم میتواند معادل Milti platform نیز باشد که دقیقاً به همان معنا است.
انواع نرمافزارهای کراس پلتفرم
نرمافزارهای کراس پلتفرم ۲ دسته هستند:
- نرمافزارهایی که برای پلتفرمهای مختلف برنامهریزی شدهاند و بهصورت مجزا در اختیار کاربران قرار میگیرند. کاربر میتواند به توجه به سیستمعامل خود نرمافزار مناسب خود را نصب کنند.
- نرمافزارهایی که چند پلتفرمی که به شکل پیشفرض بر روی پلتفرم موردنظر نصب شدهاند و کاربر فقط آن را اجرا میکند.
مزایای نرمافزارهای کراس پلتفرم چیست؟
- کاهش هزینهها: دیگر لازم نیست برای هر پلتفرم یک برنامه به زبان خودش نوشته شود به همین دلیل هزینه طراحی و دستمزد اپلیکیشن یا نرمافزارها کاهش مییابد.
- صرفهجویی در وقت: بهجای آن که یک برنامه به چند زبان نوشته شود، با کراس پلتفرم میتوان در وقت صرفهجویی و برنامههای جدیدی طراحی کرد.
- تجربه یکسان: نرمافزارهای کراس پلتفرم در همه پلتفرمها یکسان عمل میکنند و کاربر دچار سردرگمی نمیشود.
- افزایش مخاطبان: با ارائه نرمافزاری که بر روی هر سیستمی فعال است؛ مخاطبان زیادی مایل به استفاده از آن خواهند بود. چرا که محدودیتی ندارند.
- صرفهجویی در حقوق کارمندان برای کمپانیها: مولتی پلتفرم باعث شد تا کمپانیها برای طراحی یک اپلیکیشن مجبور به استخدام چندین برنامهنویس نباشند.
- سود زیاد: ازآنجاییکه ارائهدهندگان نرمافزارهای کراس پلتفرم میتوانند آن را در هر مارکتی و به همه به فروش برسانند؛ سود خوبی به دست خواهند آورد.
- نمونهسازی: ایدهآل برای نمونهسازی اولیه اپلیکیشنها
- آسان در بهروزرسانی: برای رفع مشکلات نرمافزار لازم نیست در همه نسخهها باگ را پیدا کرده و آن را برطرف کنند. یکبار عیبیابی کافی خواهد بود.
معایب نرمافزارهای کراس پلتفرم چیست؟
- محدودیت کارایی: نرمافزارهای کراس پلتفرم بالاترین کارایی برنامه را به نمایش نمیگذارند. چرا که نرمافزار برای آن پلتفرم خاص کدنویسی نشده و ممکن است نتواند از برخی قابلیتهای آن بهره ببرد.
- پیچیدگی: ممکن است برای استفاده در چند پلتفرم، برنامه دچار پیچیدگی و حتی سنگینی خاص باشد. درحالیکه اگر فقط مختص به آن پلتفرم بود، سادهتر برنامهریزی میشد.
- مصرف باطری زیاد: استفاده از امکانات سطح بالای کراس پلتفرم مصرف باطری را افزایش داده و به فضای بیشتری در سیستم نیاز دارد.
- آسیبپذیری: نرمافزار کراس پلتفرم نسبت به بقیه آسیبپذیرتر است.
- کاهش سرعت: کدهای کراس پلتفرم مانند کد نیتیو نمیتوانند با سیستمعامل تعامل میکنند به همین دلیل سرعت را کاهش میدهند و ممکن است با هنگ کردن مواجه شوند.
- عدم یکپارچگی با کاربر: نرمافزارهای کراس پلتفرم نمیتوانند با تنظیماتی که کاربر بر روی سیستم خود تعریف میکند تطبیق پیدا کنند. در نتیجه کاربر در برابر اپلیکیشنی قرار میگیرد که از همه امکاناتش نمیتواند استفاده کند.
نرمافزارهای کراس پلتفرم بهتر است یا نیتیو؟
حقیقت این است که کدنویسی نیتیو برای هر برنامه میتواند سختتر باشد اما به همان مقدار یکپارچگی آن بیشتر خواهد بود و حد نهایی توان برنامه را به نمایش خواهد گذاشت.
اما کراس پلتفرمها هم با کاهش هزینهها و دیگر مزایایی که یاد شد نیز برنامههای مؤثری بودهاند. هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و با وجود سیستمعاملهای متفاوت طرفداران بسیاری را جذب خود کرده است.
شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان با ارائه سیستم های یکپارچه تحت وب کراس پلتفرم،آماده ارائه خدمات به شما کاربران گرامی می باشد.
نرم افزار کراس پلتفرم