ERP یا سیستم برنامهریزی منابع سازمانی، مجموعه نرم افزارهای کاربردی در سازمان است که اطلاعات و فرآیندهای مختلف یک کسب و کار را یکپارچه میکند. بنابرین انتخاب بهترین نرم افزار ERP در ایران یا خارجی مقولهای حیاتی و مهم در سازمان است که منجر به افزایش بهرهوری و بهبود تصمیمات استراتژیک خواهد شد. انتخاب بهترین نرم افزار ERP به نیازها و اندازه سازمان شما بستگی دارد.
ERP چیست؟
سیستم برنامهریزی منابع سازمانی ERP به معنای یکپارچگی و استفاده بهینه از منابع سازمان است. دادههای مختلف در سطح سازمان از واحدهای مالی، فروش، اداری
این منابع شامل منابع مالی، نیروی انسانی، تجهیزات، فرایندهای مدیریتی وغیره میشود که در سیستم ERP بصورت یکپارچه و جامع در اختیار کاربران در سطوح مختلف سازمان قرار میگیرد. نرم افزارهای ERP راهکاری جامع جهت ایجاد ساختاری یکپارچه در سازمان هستند.
ویژگیهای بهترین نرم افزار ERP
شناسایی بهترین نرم افزار ERP ایرانی با بررسی ویژگیهای زیر امکانپذیر است.
- اتوماتیک کردن کارها
اتوماسیون و خودکار کردن کارهای تکرارای مثل ورود دادهها، تعیین نیازمندیهای تولید، صورتحساب، پردازش سفارشات، حقوق و دستمزد از مهمترین ویژگی برای شناسایی بهترین نرم افزار ERP است. این ویژگی منجر به صرفهجویی در زمان و مصرف بهینه منابع میشود.
- سفارشیسازی
خاصیت سفارشیسازی باعث میشود تا ERP با نیازهای خاص هر کسب و کار متناسب باشد و از وجود نرم افزارهای مستقل دیگر جلوگیری کند. سفارشیسازی در سازمان ممکن است به دلایلی نظیر تغییرات قانونی، فرایندهای خاص عملیاتی، بهبود رضایت کاربران و مشتریان، ایجاد تمایز رقابتی انجام شود و به کسب و کارها در بهبود کارایی و سودآوری کمک میکند.
- تجزیه و تحلیل
نرم افزارهای ERP قابلیت تجریه و تحلیل و گزارشدهی بالایی دارند. این نرم افزارهای به کمک دادهها و اطلاعات ذخیرهشده در نرم افزار ERP ، کسب و کارها الگوها و روندهای کاری دورن سازمان را شناسایی کرده و بر اساس شواهد و مدارک تصمیمات استراتژیک بهتری خواهند گرفت.
- مقیاسپذیر
یک کسب و کار از دو طریق میتواند توسعه یابد. یک از طریق ایجاد کسب و کار جدید و حالت دوم از طریق عمق بخشیدن به کسب و کار فعلی است.
بهترین نرم افزارهای ERP باید قابلیت توسعه و پشتیبانی (افزایش تعداد کاربران، ایجاد دفاتر و واحدها سازمانی جدید) کسب و کار را داشته باشد.
- یکپارچگی
مشخصه بارز یک سیستم ERP ایجاد یکپارچگی در کسب و کار است. نرم افزار ERP باید محیطی را ایجاد کند تا تعاملات و مکاتبات داخلی و کلیه پایگاه داده در سازمان به یکدیگر مرتبط باشد.
تاثیر نرم افزار ERP بر پیشبرد کسب و کارها
نرم افزارهای ERP به دلیل یکپارچگی فرایندها، بهینهسازی منابع و افزایش بهرهوری تاثیر قابل توجهی بر پیشرفت و بهبود عملکرد کسب و کارها دارند. نرم افزار ERP کمک میکند تا سازمان به اهداف خود دست یابد. در اینجا شش مورد تاثیر بهرتین نرم اافزارهای ERP بر پیشبرد کسب و کارها را توضیح خواهیم داد.
- ایجاد یکپارچگی در فرایندها و دادهها
نرم افزار ای آر پی دادههای مختلف سازمان مانند واحد تولید، فروش، منابع انسانی، حسابداری، مدیریت زنجیره تامین و غیره را در یک سیستم یکپارچه و واحد ترکیب میکند. این یکپارچگی در سیستم ERP به مزیتها و نتایج زیر منجر میشود.
- کاهش سیلوهای اطلاعاتی و جلوگیری از وجود دادهها جداگانه
- افزایش هماهنگیها داخلی در بخشهای مختلف سازمان
- دسترسی مدیران به داههای جامع و تسمیمگیریهای بهتر
- افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها
بهترین نرم افزار ERP ایرانی یا خارجی از طریق اتوماسیونسازی فرایندها، مدیریت بهتر منابع درون سازمان مانند مواد اولیه، زمان و سرمایه و همچنین با مکانیزه کردن فرآیندها و کاهش خطای انسانی باعث افزایش بهرهوری و کاهش هزینه در سازمان خواهد شد.
- بهبود خدمات مشتری
مدیریت دقیق زنجیره تامین، پیگیری سفارشات مشتری بصورت یکپارچه و مدیریت بهتر تعاملات سازمان با مشتری در سیستم یکپارچه برنامه ریزی منایع سازمانی یعنی ERP منجر به بهبود خدمات به مشتری و ایجاد تجربه کاربری بهتر خواهد شد.
- تصمیمگیری مبتنی بر داده
نرم افزارهای ERP درون بازار با ابزارهای گزارشدهی و تحلیل قوی که در اختیار کاربر قرار میدهند به سازمانها کمک میکنند تا روندها و عملکرد داخلی را بهتر بشناسند و با تحلیل نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود تصمیمات استراتژیک بهتری اتخاذ کنند.
- پشتیبانی از رشد و توسعه کسب و کار
انعطافپذیری و تطبیق با رشد سازمان، مزیت چند مکانی و مدیریت یکپارچه و همچنین امکان ورود به بازارهای جدید و مدیریت بهتر پروژههای بینالمللی که از ویژگیهای بارز نرم افزارهای ERP است موجبات رشد و توسعه سازمان و کسب و کار را فراهم میکند.
- رعایت استانداردها و الزامات قانون
سیستم یکپارچه برنامهریزی منابع سازمانی با بروز رسانیهای مداوم و تطبیق با قوانین جدید، کاهش خطرات قانونی را تضمین میکند و به سازمانها در تطبیق خود با مقررات مالیاتی، حقوقی و صنعتی کمک میکنند.
معرفی بهترین نرم افزار ERP در ایران
در ایران با توجه به نیازهای بومی نرم افزارهای ERP متعددی توسعه یافتهاند و انتخاب بهترین نرم افزار ERP ایرانی با درنظر گرفتن نیازها، مقیاس سازمان، بودجه و قابلیتهای نرم افزار انجام میشود.
نرم افزار ERP راهکاران سیستم
نرم افزار erp همکاران سیستم یک سامانه جامع است که تمام ارکان و واحدهای کسب و کار شامل سیستم خردهفروشی، عمدهفروشی، پخش، تولید، تدارکات، لجستیک و حسابداری را دربر میگیرد. ERP همکاران سیستم با قابیلت تمرکز بر روی نکات مهم کسب و کار، واکاوی ریسکهای کسب و کار و بکارگیری تکنولوژیها روی دنیا توانسته است تمام کارهای مختلف سازمان را پوشش دهد و با تهیه اطلاعات درست و بهجا سازمانها را در مسیر رشد و کارایی و دستییابی به سود کلان یاری نماید.
از ویژگیهای ERP همکاران سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمرکز بر روی نکات مهم کسب و کار
- قابلیت ایجاد تغییر در روند کسب وکار
- بکارگیری تکنولوژیهای روز دنیا
- بررسی ریسکهای مهم کسب و کار
- اعمال سیاستها مدیریتی و نظارتی بهروز در سازمان
نرم افزار ERP پارسان
راهکار نرم افزاری پارسان یکی از بهترین نرم افزار ERP در ایران است که با سادهسازی فرایندهای پیچیده سازمانی و بهبود عملکرد و مدیریت دانش در سازمان، منابع سازمانی را کنترل کرده و به ارتقاء بهرهوری در کسب و کار میانجامد.
نرم افزار ERP پارسان یک سیستم تحت وب و یکپارچه، فرایند محوربا ساختار منعطف است که به کاهش هزینهها و افزایش کارایی و بهرهوری در تمام بخشهای سازمان کمک میکند. ERP پارسان تمام ماژولهای اصلی یک سیستم برنامهریزی منابع سازمانی شامل (مالی، بازرگانی، لجستیک، منابع انسانی، اداری، حاکمیت شرکتی و ابزارهای زیرساختی ) را دارد. راهکار نرم افزاری پارسان قابلیت پشتیبانی از هلدینگ و چند شرکتی دارد و برای کسب و کارهای متوسط تا بزرگ مناسب است.
از ویژگیهای نرم افزارERP پارسان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یکپارچه و تحت وب
- فرآیند محور
- ساختارمنعطف و پاسخگو
- دارای داشبوردهای مدیریتی و هوش تجاری
- پشتیبانی و بهروزرسانی
نرم افزار ERP آرین سیستم
ERP آرین سیستم یک سییتم نرم افزای جهت برنامهریزی و مدیریت منابع سازمان بصور ت جامع و یکپارچه است. این نرم افزار که یکی از بهترنی نرم افزارهای ERP ایران است یا دریافت اطلاعات تمام بخشهای کسب و کار بصو رت آمار کلی و تکی، امکان مدیریت یکپارچه جریان اطلاعات در سازمان را فراهم میکند.
از ویژگیهای ERP آرین سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت بررسی رسیک و تصمیمگیری سریع
- پوشش کلیه ارکان سازمان
- فرآیند محور
- انعطافپذیری بالا
- کدنویسی تحت وب
نرم افزار ERP شماران سیستم
سیستم برنامهریزی منابع سازمانی شماران با نام ShAuto ERP شناخته میشود و یک راهکار جامع با هدف بهینهسازی فرآیندهای سازمانی است.
ERP شماران سیستم هم مانند ERP پارسان که از بهترین نرم افزارهای ERP ایران هستند، تمام ماژولهای مالی، بازرگانی، لجستیک، منابع انسانی، اداری و اتوماسیون، حاکمیت شرکتی و ابزارهای زیرساختی را دارد.
از ویژگیهای ShAuto ERP شماران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گستردگی و جامعیت
- بهرهگیری از تجربیات برتر
- تطبیقپذیری بالا
- ارزیابی عملکرد
- یکپارچگی با اتوماسیون صنعتی
رایورز
یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای ERP ایران میتوان به نرم افزار ERP رایورز اشاره کرد. ERP رایورز یک راهکار جامع و یکپارچه جهت بهینهسازی فرآیندهای پیچیده سازمان و افزاریش بهرهوری است. این راهکار ماژولهای مالی، فروش و درآمد، منابع انسانی، تولید و تجهزیرات و تامین را در برمیگیرد و سازمان را در راستای رشد و توسعه یاری میکند.
از ویژگیهای ERP رایورز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یکپارچگی
- انعطافپذیری
- تکنولوژی بهروز
- پشتیبانی مستمر
- پیادهسازی فرایندهای سازمانی
معرفی بهترین نرم افزار ERP خارجی
SAP ERP
SAP از بهترین نرم افزارهای ERP است که با قابلیتهای گسترده در مدیریت مالی، منابع انسانی، تولید و رنجیره تامین به ویژه برای سازمانهای بزرگ مناسب است
Oracle NetSuite
اوراکل یک نرم افزار ERP با فضای ابری است که برای اسزمانهای متوسط تا بزرگ مناسب است. این نرم افزار ERP شامل ماژولهای مدیریت مالی، CRM، تجارت الکترونیک و مدیریت منابع انسانی است.
Microsoft Dynamics 365
مایکروسافت داینامیک 365 نسخه جدید ERP Dynamic است که با تمرکز بر مدیریت امور مالی، عملیات، فروش و خدمات مشتری یکی از بهترین نرم افزارهای erp برای کسب و کارهای متوسط است.
Acumatica
این نرم افزار ای آر پی یک نرم افزار ابری با قابلیت افزودن کاربران نامحدود بدون هزینه اضافی است. نرم افزار ERP Acumatica با داشتن API های باز، امکان ادغام سریع با دیگر سیستمهای سازمان را میدهد.
Odoo
نرم افزار به عنوان یک ای آر پی متن باز شناخته میشود و طیف گستردهای از ماژولها را برای سادهسازی و یکپارچگی فرایندهای سازمانی دارا است. سیستم erp odoo به دلیل قابلیت انعطافپدیری بالا، مقیاسپذیری و تنوع در ماژولها یای از بهترین نرم افزارهای erp در جهان شناخته میشود.
جدول مقایسه بهترین نرم افزارهای ERP خارجی
نام نرم افزار ERP | اندازه شرکت | محل و نحوه استقرار |
SAP | بزرگ / خیلی بزرگ | داخلی |
Oracle NetSuite | متوسط تا بزرگ | فضای ابری |
Microsoft Dynamics 365 | متوسط تا بزرگ | بستر ابری و SaaS |
Acumatica | کوچک تا متوسط | بستر ابری |
Odoo | متوسط تا بزرگ | بستر ابری |
خرید بهترین نرم افزار ERP در ایران
شناسایی و خرید بهترین نرم افزار ERP در ایران با بررسی نیازهای سازمان، بودجه، اندازه کسب و کار و اهداف کوتاه مدت و بلندمت سازمان امکانپذیر است. خرید بهترین نرم افزار ERP شامل طی مراحل زیر است.
- نیازسنجی سازمانی
اولین قدم در شناسایی و خرید بهترین نرم افزار ERP ایرانی و خارجی، شناسایی بخشها و فرآیندهای اصلی سازمان است که به ERP نیاز دارند. در این بررسی باید چالشهایی مثل خطا در دادهها، عدم هماهنگی بخشها و غیره که سازمان با آن روبرو است شناسایی شود و اهداف کلیدی مثل بهرهوری، کاهش هزینهها یا تسریع در فرآیندها تعین شود.
- شناسایی و مقایسه نرم افزارهای ERP مناسب
در قدم دوم نرم افزارهای ای آر پی موجود در بازار با آیتمهای کلیدی مثل هزینه، قابلیتها و ویژگیها، رابط کاربری آسان و آموزش و پشتیبانی قوی بررسی و مقایسه میشوند تا بهترین نرم افزار ERP انتخاب شود.
- خرید و پیادهسازی
مرحله نهایی، خرید و پیادهسازی نرم افزار ERP است. در این مرحله یک قرارداد رسمی شامل هزینهها، تعهدات و زمانبندی پیادهسازی تنظیم میشود. در این قرارداد شرایط آموزش کارکنان برای استفاده از سیستم جدید درج خواهد شد. همچنین پیش از اجرای کامل نرم افزار، سیستم در یک محیط آزمایشی بررسی میشود.
نکات مهم در خرید بهترین نرم افزارهای ERP
- پیش از خرید با استفاده از نسخه آزمایشی، عملکرد سیستم را بررسی کنید.
- پشتیبانی فنی وخدمات پس از فروش را به دقت بررسی کنید.
- با بررسی بروزرسانیهای آینده نرم افزار از هماهنگی سیستم با نیازهای کسب و کار خود مطمئن شوید.
مزایا و معایب نرم افزار ERP
مزایای نرم افزار ERP |
یکپارچگی و بهبود هماهنگی فرآیندهای کسب و کار |
تصمیمگیری بهتر |
افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها |
ایجاد انعطافپذیری بالا در سازمان |
ایجاد مزیت رقابتی |
معایب نرم افزار ERP |
هزینه بالای خرید، پیادهسازی وو نگهداری نرم افزارهای ERP |
پیچیدگی و دشواری در پیادهسازی |
نیاز به آموزش و پشتیبانی قوی |
هزینه بالا در تغیر و انتقال از سایر نرم افزارها به سیستم ERP |
مدیریت تغییرات در حین و بعد از پیادهسازی ERP |