کافه دانش-01

انبارداری صنعتی چیست؟ + مدیریت و اصول آن

انبارداری صنعتی شاخه ای از علم مدیریت انبارداری است که به طور تخصصی به مدیریت روند انبارداری در مراکز صنعتی می پردازد.

انبار چیست؟

در راستای ایجاد آشنایی هرچه بیشتر با مقولات انبارداری و مدیریت انبار نخست به ارائه تعریف انبار خواهیم پرداخت . یکی از اجزای جدایی ناپذیر در تمام شرکت ، سازمان و به خصوص شرکت های تولیدی و تجاری انبار است .

انبار می تواند به مفهوم یک انباری بسیار کوچک خانگی که برای نگهداری اسباب قدیمی و برخی اقلام خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد و یا به مفهوم یک انبار بسیار بزرگ صنعتی که به منظور نگهداری انواع کالا و تجهیزات مورد نیاز کارخانه ها استفاده‌میشود باشد .
فاکتورهایی که منجر به تمایز یک انبار حرفه ای از یک انبار معمولی می شوند عبارتند از :

  • ورود و خروج انواع کالا و تجهیزات
  • روند انبارش و نگهداری آن ها
  • انجام مراحل ثبت
  • سامان دهی محصولات و تجهیزات

مقوله انبار

انبارداری و مدیریت انبار یکی از مهمترین ، تاثیر گذارترین و حساسترین مباحث در روند زنجیره تامین کالا محسوب می شود .

با توجه به اهمیت زیاد و حساسیت مبحث انبار و انبارداری طراحی و اجرای یک سیستم انبارداری اصولی صحیح ، ساختار یافته و کارآمد برای انبار کلیه شرکت ها ، ارگان ها ، سازمان ها ، کارخانه ها ، کارگا های تولیدی ، شرکت های تجاری و کلیه مراکزی که در روند کاری خود نیازمند انبارش کالا و تجهیزات هستند، یک روند بسیار حائز اهمیت به شمار می رود .

دسته بندی انبارها

در دسته بندی انبارها فاکتورها و عناصر خاصی می بایست مد نظر قرار بگیرد که در ادامه به این فاکتورها و انواع دسته بندی انبارها اشاره خواهیم کرد .

فاکتورهای مهم در تقسیم بندی انبارها عبارتند از

انبارداری صنعتی چیست

  • ساختار انبار
  • نوع کالای مورد نظر
  • نوع و ویژگی های کالاهای مورد نظر
  • نهایت موقعیت مکانی انبارها

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”” woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]اولین تقسیم بندی انبار با توجه به ساختار ظاهری انبارها انجام می گیرد .انبارها با توجه به نوع ساختار ظاهری آن ها به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند .این سه دسته انبار عبارتند از انبارهای سرپوشیده ، انبارهای هانگارد یا پوشیده و انبارهای روباز .

  • انبارهای سرپوشیده

به انبارهایی که از چهار جهت دیوار كشی شده محصور شده و با توجه به نوع کالای مورد نظر مسقف شده اند .

  • انبارهای هانگارد یا پوشیده

آن دسته انبارهایی هستند که فاقد دیوار کشی بوده و تنها دارای سقف هستند.

  • انبارهای روباز

از نظر شکل ساختاری ساده ترین نوع انبار ها به به شمار می روند. این انبارها فاقد سقف و دیوار کشی بوده و تنها بواسطه استفاده از انواع فنس، توریی یا سیم خاردار از محوطه اطراف جدا شده اند. دومین دسته بندی انبارها با در نظر گرفتن نوع کالاها ی مورد نظر برای انبار انجام می شود. دسته بندی انبارها بر اساس نوع کالای موجود در انبار به پنج دسته تقسیم می شوند که  این پنج دسته عبارتند از :

  • انبارهای مواد اولیه

به صورت معمول به منظور حفظ و نگهداری و انبارش انواع مواد اولیه مورد مصرف در خط تولید کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

پیشنهاد می کنیم مقاله انبارداری مدرن را حتما مطالعه نمایید.

  • انبار قطعات یدكی يا انبار فنی

انبارهایی هستند که قطعات یدکی و قطعات مصرفی تجهیزات کارخانه ها در آن ها نگهداری می شوند که در اصطلاح به آن ها انبار فنی نيز می گویند .

  • انبارهای کانتین

آن دسته از انبارها هستند که به منظور نگهداری و انبارش مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد . این انبارها به صورت معمول مجهز به تجهیزاتی مانند یخچال ، تهویه هوا و سردخانه می باشند .

•سومین دسته بندی انبارها با در نظر گرفتن برخی ویژگی های خاص کالاهایی که به مراقبت بیشتر نیاز دارند انجام می شود.

به طور مثال انبار مواد قابل اشتعال که به انبارهایی اطلاق می شود که مواد اشتعال زا در آن ها انبار و نگهداری می شوند.

• در نهایت چهارمین دسته بندی انبارها با توجه به موقعیت مکانی انبارها انجام می شود و انواع انبارها را به دو دسته انبارهای عمومی و انبارهای گمرک و ترانزیت تقسیم بندی می کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله انبارداری هوشمند را حتما مطالعه نمایید.

RFID

با استفاده از RFID، امواج رادیویی می توانند برچسب ها را از دور اسکن کنند. آنها می توانند به صورت خودکار منطقه ای از انبار اسکن کنند تا برچسب های دیجیتالی را تشخیص دهند. برچسب های RFID همچنین عدم دقت موجودی را به حداقل می رسانند. اسکن انبار می تواند بلافاصله تعداد محصولات را تشخیص دهد. نه اینکه مجبور شوید جعبه ها را با دست بشمارید.

این روش کنترل موجودی تاکنون دقیق ترین سیستم می باشد.

برچسب های RFID چگونه کار می کنند؟

هنگامِ ورودِ بسته‌ ها به انبار، یک برچسب دیجیتالی روی آن چسبانده‌ می‌ شود. ماشین های خودکار بسته ها را هنگام ورود. با شمارش و شناسایی هر مجموعه از کالا ها، اسکن می کنند. اگر همه افراد در زنجیره تأمین از RFID استفاده کنند. همچنین می توانند بارگیری، تخلیه و حمل و نقل را با دانستن همیشه محل انبار محصولات انفرادی، بهبود بخشند.

رباتیک

پس از اتصال برچسب RFID، روبات ها می توانند کالاها را در مکان مناسب در انبار ذخیره کنند. این امر خصوصاً در انبارهای بزرگتر که وقت بیشتری از دست می رود، صرفاً در جابجایی بین راهروها مهم است. انتظار می رود با بهبود و توسعه هوش مصنوعی، ربات ها نقش بیشتری در سیستم انبارداری داشته باشند.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی به ماشین ها امکان جمع آوری، تجزیه و تحلیل و یادگیری داده ها را می دهد. این جنبه از یادگیری امکان توسعه و پیشرفت کارآمدترین فرایندهای انبارداری هوشمند را فراهم می کند.

هوش مصنوعی برای امنیت انبار نیز استفاده می شود. هوش مصنوعی می تواند سرقت داخلی و خارجی را قبل از وقوع با تجزیه و تحلیل و حل زمینه های خطر شناسایی کند. این امر به شدت باعث کاهش ضرر و کاهش عدم دقت در انبار می شود. به علاوه با کمک اینترنت اشیا، هوش مصنوعی می تواند داده ها را ایجاد کند تا یک استراتژی جامع برای انبار ایجاد کند.

در آخر

ضروری‌ است بدانید که یافتنِ بهترین سیستم انبارداری برای تجارت شما کار ساده‌ای نخواهد‌بود. اما اکنون که ویژگی های لازم را به خوبی درک کرده اید، باید بررسی شان کنید، بهتر از زمانی که اطلاعاتی در این زمینه نداشتید. آنچه اکنون بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارید، این است که وقت خود را صرف کنید و هنگام انتخاب بسیار استراتژیک رفتار کنید. یک تصمیم محاسبه نشده، نابخردانه و اشتباه ممکن است خسارت شما را بیش از آنچه که پیش بینی کرده اید کند. پس با قطار “انبارداری هوشمند” به سمت موفقیت های پیش رو بروید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه شما برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • منتخب سر دبیر
    $32
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.