شرکت بازرگانی چیست؟ این سوال برای افرادی که قصد ثبت یک شرکت به صورت بازرگانی را دارند، حتما پیش آمده است. امروزه بازار ثبت شرکتها بسیار داغ است و بسیاری از افراد نامشان در یک یا حتی چند شرکت وجود دارد. برای خرید و فروش برخی از موارد تجاری نیاز است تا شما حتما یک شرکت بازرگانی داشته باشید. در این از پارسان برای آشنایی شما با این نوع از شرکتها تصمیم گرفتیم تا در خصوص چیستی شرکتهای بازرگانی صحبت کنیم و شما را با ویژگیهای آن آشنا کنیم.
شرکت بازرگانی چیست؟
امروزه تجارت و صنعت رشد بسیار چشمگیری داشته است و به فراخور این رشد شرکتهای متنوع با قوانین مختلف تجاری فعالیت خود را آغاز کردهاند. شرکتهای بازرگانی یکی از این نوع شرکتها هستند. اما به چه شرکتی، شرکت بازرگانی میگویند؟ به زبان ساده به شرکتی که به شکل مسئولیت محدود یا سهامی خاص با هدف انجام تجارت تاسیس شده باشد، شرکت بازرگانی میگویند. به یاد داشته باشید که انجام فعالیتهای بازرگانی تنها با داشتن کارت بازرگانی امکانپذیر است و بدون وجود آن هیچ فعالیت بازرگانی انجام نخواهد شد.
کار دفتر بازرگانی چیست؟
“دفتر بازرگانی” محلی برای انجام فعالیتهای بازرگانی است و میتواند یک یا چند اتاق، انبار و سایر فضاهای لازم برای انجام انواع امور بازرگانی در جهت تسهیل مبادلات بین افراد و کشورها باشد.
از جمله مهمترین کار شرکت بازرگانی عبارتند از:
- خرید
- فروش
- پخش یا توزیع
- واردات یا صادرات کالاهای مختلف (البته کالاهای مجاز)
- ترخیص کالا از گمرک
- گرفتن وام از بانکها و موسسههای مالی و اعتباری
- اعطای نمایندگیهای مجاز بازرگانی
انواع شرکت بازرگانی
پس تا اینجای مقاله یاد گرفتیم که دفتر بازرگانی چیست و کار شرکت بازرگانی چیست. اکنون در خصوص انواع شرکتهای بازرگانی یا همان دفتر بازرگانی و دستهبندیهای مختلف آن بهطور مختصر صحبت خواهیم کرد
√ شرکتهای بازرگانی بر اساس فعالیت
انواع شرکتهای بازرگانی بر اساس فعالیت عبارتند از:
- شرکتهای تجاری داخلی
- شرکت تجاری خارجی
- شرکتهای فرعی
- شرکتهای دارای امتیاز
- بیمه
- شرکتهای کسبه جزئی
- موسسههای غیرتجاری
√ شرکتهای بازرگانی نماینده فروش
این شرکتها میتوانند محصولات داخل ایران را در بازارهای خارجی به فروش برسانند. پس اگر قصد صادرات کالا به یک کشور دیگر را دارید باید به سراغ ثبت این نوع از شرکتها بروید.
√ شرکتهای بازرگانی نماینده خرید
گاهی اوقات هم نیاز به واردات یک محصول از یک کشور دیگر به کشور ایران است. برای انجام چنین کاری شما نیاز به ثبت شرکت بازرگانی دارید که نماینده خرید باشد.
√ شرکتهای بازرگانی توزیع کننده
این شرکت معمولا یک محصول را خریداری میکنند و با سود اندک در یک منطقه از کشور (یا بازارهای بینالمللی) توزیع میکنند.
√ شرکتهای بازرگانی از نظر مالکیت
شرکتهای بازرگانی از نظر مالکیت و میزان مسئولیت شرکا هم دستهبندی میشوند که در ادامه به آنها اشاره شده است.
- شرکتهای سرمایهای
- شرکتهای بازرگانی با مسئولیت محدود
- شرکتهای شخصی
- شرکتهای مختلط
- شرکتهای کمیتی
مراحل ثبت شرکت بازرگانی
مراحل ثبت شرکت بازرگانی چیست؟ این یکی از پرتکرارترین سوالهای کاربران است. بهطور کلی برای ثبت شرکت بازرگانی باید مراحل زیر را انجام دهید.
- در اولین قدم برای ثبت شرکت بازرگانی شما باید به پایگاه اینترنتی ثبت شرکتها مراجعه کنید.
- در این سایت اطلاعات و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی نوشته شده است. از جمله مهمترین این اطلاعات میتوان به نام شرکا، شعبههای شرکت، اسم شرکت، اساسنامه شرکت و .. است.
- بعد از بار گذاری این مدارک بر روی سایت باید منتظر تایید کارشناسان مربوطه بمانید. این بررسی ممکن است، چندین روز طول بکشد. پس در این مرحله باید کمی صبور باشید و مدام سایت را چک کنید.
- بعد از اینکه کارشناسان مدارک شما را تایید کردند، باید بهصورت حضوری به دفاتر و ادارات مورد نظر مراجعه کنید و امضاهای لازم را جمع کنید.
- بعد از جمع کردن امضاهای مربوطه، آگهی تاسیس شرکت بازرگانی شما در روزنامههای رسمی شرکت چاپ میشود و مراحل ثبت دفتر بازرگانی شما به پایان رسیده است.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت دفتر بازرگانی چیست
برای ثبت شرکت بازرگانی به مدارک و شرایط خاصی نیاز است که در ادامه به طور مختصر به آنها اشاره شده است.
شرایط ثبت شرکت بازرگانی
- حداقل سه نفر عضو و دو نفر بازرس نیاز است. به یاد داشته باشید که اعضا نمیتوانند بازرس هم باشند.
- حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی 1000000 ریال است.
- مراحل ثبت شرکت بازرگانی حدود 20 روز طول میکشد.
- مدیرعامل شرکت بازرگانی حداقل باید دارای مدرک دیپلم باشد.
- حداقل سن مدیر عامل باید 23 سال باشد.
مدارک ثبت شرکت بازرگانی
- عکس شناسنامه
- عکس کارت ملی
- گواهی عدم سو سابقه
- امضای اقرار نامه
- اساسنامه صورت جلسه مجمع عمومی و ..
- اگر ثبت شرکت شما نیاز به مجوز خاصی داشته باشد، ارائه مجوز ضروری است.
مزایای ثبت شرکت بازرگانی
- سهولت دسترسی به بازارهای جهانی و انجام امور صادرات و واردات به کشورهای دیگر.
- دریافت تقاضاهای بازارهای داخلی و خارجی و افزایش درآمد.
- فعالیت در حوزههای متنوع و خرید و فروش کالاهای مختلف مصرفی، صنعتی و خدماتی
برای تاسیس دفتر بازرگانی و انجام امور بازرگانی، توجه به بازار هدف و بررسی دقیق قوانین و مقررات کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
مهمترین شرکتهای بازرگانی ایران
شرکتهای بازرگانی بسیار زیادی در ایران در حال فعالیت هستند که در ادامه قصد معرفی چندتا از مهمترین آنها را داریم.
شرکت بازرگانی دولتی ایران
این شرکت زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است. این شرکت در سال 1353 با نام شرکت سهامی گسترش خدمات بازرگانی تاسیس شد. در برنامه سوم توسعه و بعد از انحلال شرکت سهامی شکر و قند وظایف آن به این شرکت واگذار شد. بعدها معاونت خدمات بازرگانی هم در این شرکت ادغام شد و نام آن از سال 1377 به سازمان گسترش خدمات بازرگانی تغییر پیدا کرد. در نهایت در سال 1381 و بعد از ادغام شرکت سهامی بازرگانی دولتی ایران در این مجموعه نام آن به شرکت بازرگانی دولتی ایران تغییر پیدا کرد. این شرکت در حال حاضر یکی از مهمترین شرکتهای بازرگانی ایران است.
شرکت بازرگانی پتروشیمی
این شرکت بیش از سه دهه سابقه دارد و یکی از مهمترین شرکتهای بازرگانی ایران است که در زمینه تجارت محصولات پتروشیمی در حال فعالیت است. شرکت بازرگانی پتروشیمی در سال 1369 به عنوان اولین کارگزار عرضه محصولات پتروشیمی فعالیت خود را آغاز کرد.
شرکت بازرگانی بهران
این شرکت در سال 1373 تحت پوشش شرکت نفت بهران تاسیس شد. شرکت بازرگانی بهران یکی از بزرگترین شرکتهای بازرگانی ایران است و در حال حاضر بهطور متوسط در روز نزدیک به 34 هزار دستگاه در جایگاههای این شرکت توقف میکنند و از خدمات آن استفاده میکنند. این شرکت در این سه دهه فعالیت نزدیک به 2 درصد از سوخت کل کشور را در جایگاههای خود در شهرهای مختلف ایران توزیع میکند.
شرکت بازرگانی ایران ترانسفو
شرکت بازرگانی ایران ترانسفو یکی از بزرگترین شرکتهای بازرگانی فعال زمینههای مختلف مانند فروش، صادرات و بازاریابی محصولات برقی در کشور است. از جمله مهمترین محصولاتی که در این شرکت بازرگانی به فروش میرسد، میتوان به ترانسفورماتورهای قدرتی، پستهای پیش ساخته توزیع، لوازم جانبی ترانسفورماتورها، تجهیزات ترانسفورماتورها و .. اشاره کرد.
سخن پایانی
در این مقاله بهطور کامل در خصوص اینکه شرکت بازرگانی چیست و نحوه ثبت آن صحبت کردیم. ثبت شرکتهای بازرگانی و فعالیت در زمینه صادرات و واردات میتواند برای شما سودهای بسیار هنگفتی را به همراه داشته باشد. البته این سود زمانی حاصل میشود که شما از ابزارهای مختلف مدیریت کسب و کار استفاده کنید. اگر یک شرکت بازرگانی دارید با استفاده از نرمافزارهای مختلف مانند نرمافزار بازرگانی خارجی، نرمافزار بازرگانی داخلی، حسابداری شرکت بازرگانی و .. میتوانید کسب و کار خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید. چنانچه مایل به آشنایی بیشتر با این نرمافزارها هستید، میتوانید با کارشناسان ما در پارسان تماس بگیرید و از آنها بخواهید که نسخه دمو را برای شما ارسال کنند.
سوالات متداول
1. شرکت بازرگانی چیست؟
به شرکتهایی که به صورت مسئولیت محدود یا سهامی خاص با هدف انجام تجارت تاسیس شده باشد، شرکت بازرگانی میگویند. شرکتهای بازرگانی در انواع مختلف تاسیس میشوند و هر کدام مسئولیت خاص خود را بر عهده دارند.
2. مدارک و شرایط مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی چیست؟
برای ثبت شرکت بازرگانی شما به مدارک و شرایط زیر نیاز دارید:
شرایط:
1. حداقل سه نفر عضو
2. حداقل دو نفر بازرس
تبصره: اعضا نمیتوانند بازرس هم باشند.
3. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی 1000000 ریال
4. حداقل 20 روز زمان برای ثبت
5. حداقل مدرک دیپلم برای مدیرعامل
6. شرط سنی 23 سال برای مدیرعامل
مدارک:
7. عکس شناسنامه
8. عکس کارت ملی
9. گواهی عدم سو سابقه
10. امضای اقرار نامه
11. اساسنامه صورت جلسه مجمع عمومی و ..
12. ارائه مجوز در صورت نیاز
3. مهمترین شرکتهای بازرگانی ایران کداماند؟
مهمترین شرکتهای بازرگانی ایران عبارتند از:
1. شرکت بازرگانی پتروشیمی
2. شرکت بازرگانی بهران
3. شرکت بازرگانی ایران ترانسفو
4. بازرگانی گزدرازی
5. شرکت قطعه بنیان آسمان
6. شرکت ترخیص کالای سلطان یاقوت
7. شرکت نوین ترخیص باقی