کافه دانش-01

اصول حسابداری چیست؟ + 9 تا اصول اساسی حسابداری

اصول حسابداری قوانینی هستند که یک سازمان هنگام گزارش اطلاعات مالی از آنها پیروی می کند. تعدادی از اصول اساسی حسابداری از طریق استفاده رایج ایجاد شده است.آنها مبنایی را تشکیل می دهند که مجموعه کامل استانداردهای حسابداری بر اساس آن ساخته شده است.

اصول حسابداری

شناخته شده ترین  اصول حسابداری

اصل تعهدی

این مفهومی است که تراکنش‌های حسابداری باید در دوره‌های حسابداری زمانی که واقعاً رخ می‌دهند، به جای دوره‌هایی که جریان‌های نقدی مرتبط با آنها وجود دارد، ثبت شود.

این پایه و اساس مبنای تعهدی حسابداری است. برای ساخت صورت‌های مالی که نشان می‌دهد واقعاً در یک دوره حسابداری چه اتفاقی افتاده است.

برای مثال، اگر اصل تعهدی را نادیده می‌گیرید، هزینه‌ای را فقط زمانی ثبت می‌کنید که برای آن پرداخت می‌کردید، که ممکن است با تاخیر طولانی ناشی از شرایط پرداخت برای فاکتور تأمین‌کننده مرتبط همراه باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله حسابداری تعهدی را حتما مطالعه نمایید.

اصل سازگاری

این مفهومی است که به محض اینکه یک اصل یا روش حسابداری را اتخاذ کردید، باید به استفاده از آن ادامه دهید تا زمانی که اصل یا روش بهتری به وجود بیاید.

پیروی نکردن از اصل سازگاری به این معنی است که یک کسب و کار می تواند به طور مداوم بین روش های حسابداری مختلف تراکنش های خود جهش کند که تشخیص نتایج مالی بلندمدت آن را بسیار دشوار می کند.

اصل محافظه کاری

این مفهومی است که باید در اسرع وقت هزینه‌ها و بدهی‌ها را ثبت کنید، اما درآمدها و دارایی‌ها را فقط زمانی ثبت کنید که از وقوع آنها مطمئن باشید. از آنجایی که شناسایی درآمد و دارایی ممکن است.

برای مدتی به تعویق بیفتد، این یک شیب محافظه کارانه به صورت های مالی ارائه می دهد که ممکن است سودگزارش شده کمتری را بهمراه داشته باشد.

برعکس، این اصل تمایل دارد تا ثبت زیان ها را زودتر و نه دیرتر تشویق کند. این مفهوم را می توان بیش از حد تصور کرد، جایی که یک کسب و کار دائماً نتایج خود را اشتباه بیان می کند تا بدتر از آنچه واقع بینانه است باشد.

پیشنهاد می کنیم از صفحه نرم افزار حسابداری پارسان حتما دیدن فرمایید.

اصل تداوم نگرانی

ین مفهومی است که یک کسب و کار در آینده قابل پیش بینی همچنان فعال خواهد بود. این به این معنی است که تشخیص برخی از هزینه ها مانند استهلاک را به دوره های بعدی موکول می کنید. در غیر این صورت، باید همه هزینه ها را به یکباره شناسایی کنید و هیچ یک از آنها را به تعویق نیندازید.

اصل تطبیق

این مفهومی است که وقتی درآمد را ثبت می کنید، باید تمام هزینه های مربوطه را همزمان ثبت کنید. بنابراین، همزمان با ثبت درآمد حاصل از فروش آن اقلام موجودی را به

بهای تمام شده کالای فروخته شده شارژمیکنید. این سنگ بنای مبنای تعهدی حسابداری است. مبنای نقدی حسابداری از اصل تطبیق استفاده نمی کند.

اصل افشای کامل

این مفهومی است که شما باید تمام اطلاعاتی را که ممکن است بر درک خواننده از آن صورت‌ها تأثیر بگذارد، در یا در کنار صورت‌های مالی یک کسب‌وکار بگنجانید. استانداردهای حسابداری این مفهوم را در تعیین تعداد زیادی از افشاهای اطلاعاتی به شدت تقویت کرده است.

پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین نرم افزار حسابداری را حتما مطالعه نمایید.

اصل نگرانی

این مفهومی است که یک کسب و کار در آینده قابل پیش بینی همچنان فعال خواهد بود. این به این معنی است که تشخیص برخی از هزینه ها مانند استهلاک را به دوره های بعدی موکول می کنید. در غیر این صورت، باید همه هزینه ها را به یکباره شناسایی کنید و هیچ یک از آنها را به تعویق نیندازید.

اصل مادیت

این مفهومی است که شما باید یک تراکنش را در سوابق حسابداری ثبت کنید، اگر انجام ندادن این کار ممکن است روند تصمیم گیری شخصی را که صورت های مالی شرکت را می خواند تغییر دهد. این یک مفهوم کاملا مبهم است که تعیین کمیت آن دشوار است،

که باعث شده برخی از کنترل‌کننده های  حتی کوچکترین تراکنشها را ثبت کنند.

پیشنهاد می کنیم از صفحه نرم‌ افزار مدیریت تسهیلات حتما دیدن فرمایید.

اصل واحد پولی

  • این مفهومی است که یک کسب و کار باید فقط معاملاتی را ثبت کند که می تواند بر حسب واحد پول بیان شود. بنابراین، ثبت خرید یک دارایی ثابت به اندازه کافی آسان است،

  • زیرا با قیمت خاصی خریداری شدهاست،

  • در حالی که ارزش سیستم کنترل کیفیت یک کسب و کار ثبتنمی شود.

  • این مفهوم یک کسب و کار را از درگیر شدن در سطح بیش از حد برآورد در استخراج ارزش دارایی ها و بدهی های خود باز می دارد.

  • اصل قابلیت اطمینان این مفهومی است که فقط آن دسته از معاملاتی که قابل اثبات هستند باید ثبت شوند. به عنوان مثال، فاکتورتامین کننده مدرک محکمی است که نشان میدهد هزینه ای ثبت شدهاست. این مفهوم مورد توجه حسابرسان است که دائماً در جستجوی شواهد پشتیبان معاملات هستند.

  • اصل تشخیص درآمد این مفهومی است که شما باید تنها زمانی درآمد را تشخیص دهید که کسب و کار به طور قابل توجهی فرآیند درآمد را تکمیل کرده باشد. افراد زیادی از حواشی این مفهوم برای ارتکاب تقلب در گزارش‌دهی دوری کرده‌اند که نهادهای تنظیم‌کننده استاندارد اطلاعات زیادی در مورد آنچه که به‌عنوان تشخیص درآمد مناسب است، تهیه کرده‌اند.

  • اصل دوره زمانی این مفهومی است که یک کسب و کار باید نتایج عملیات خود را در یک دوره زمانی استاندارد گزارش کند. این ممکن است به عنوان واضح ترین اصول حسابداری واجد شرایط باشد.

  • که مجموعه استانداردی از دورهای قابل مقایسه راایجادکندکه برای تجزیه و تحلیل روند مفیداست.

این اصول در تعدادی از چارچوب‌های حسابداری گنجانده شده‌اند که از آن‌ها استانداردهای حسابداری بر رفتار و گزارش معاملات تجاری حاکم است.

کلام آخر

شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد. شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نمایید و در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید. همچنین کارشناسان ما در واحد فروش،مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی

در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

سوالات متداول:

اصول حسابداری چیست؟

اصول حسابداری قوانینی هستند که یک سازمان هنگام گزارش اطلاعات مالی از آنها پیروی می کند. تعدادی از اصول اساسی حسابداری از طریق استفاده رایج ایجاد شده است.آنها مبنایی را تشکیل می دهند که مجموعه کامل استانداردهای حسابداری بر اساس آن ساخته شده است.

شناخته شده ترین اصول حسابداری کدامند؟

اصل تعهدی، اصل سازگاری، اصل محافظه کاری، اصل تداوم نگرانی، اصل تطبیق، اصل افشای کامل، اصل نگرانی، اصل مادیت، اصل واحد پولی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه شما برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • منتخب سر دبیر
    $32
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.