مقالات, منتخب سردبیر

ERP چیست؟

ERP چیست؟

ERP چیست؟

ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning به معنای برنامه ریزی جامع منابع سازمانی است. منابع سازمان شامل نیروی انسانی، مواد اولیه، سرمایه ها، دارایی ها و هر آنچه سازمان در اختیار دارد است.

یکی از ویژگی های نرم افزار ERP داشتن پایگاه داده مشترک است. این پایگاه داده مجموعه ای جامع از اطلاعاتی است که هر کسب و کاری برای مدیریت فرآیندهای اصلی خود از حسابداری و مدیریت مالی گرفته تا مدیریت موجودی کالا، تولید، سفارشات و منابع انسانی به آن نیاز دارد.

از طریق چنین داده هایی است که سیستم  ماژول های مختلفی را ایجاد می کند و در نتیجه گردش کار سازمان را خودکار و یکپارچه می کند، عملیات سازمان را ردیابی و تجزیه و تحلیل می کند و در نهایت فرآیند تصمیم گیری  را برای سازمان سریعتر و هوشمندتر می کند.

 یک بسته نرم‌افزاری درون سازمانی، جامع و استاندارد بوده که شامل مجموعه‌ای از ماژول‌های یکپارچه از پیش طراحی‌شده و آماده نصب است. این راهکار، کاملاً منعطف و فرآیند محور بوده و کلیه فعالیت ها و فرآیندهای مؤثر در ایجاد ارزش افزوده برای سازمان را شامل می شود.

به طور خلاصه  یک راه حل نرم افزاری است که تمامی فعالیت های واحدهای مختلف سازمان را در یک سیستم نرم افزاری جامع تعریف می کند. در واقع از طریق این سیستم در یک سازمان بین واحدهای مختلف منابع انسانی، مالی، اداری، فروش و… نوعی ادغام اطلاعات ایجاد می شود.

با توجه به تعاریف فوق، مهم ترین ویژگی این سیستم، فرآیند گرایی و توجه به فرآیندهای سازمانی در بین حوزه های مختلف عملکردی سازمان است.

درک ERP

شما می توانید سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی را به عنوان کابلی در نظر بگیرید که سیستم های کامپیوتری بخش های مختلف یک سازمان بزرگ را به هم متصل می کند. بدون برنامه ، هر بخش، سیستم خود را برای وظایف خاص خود دارد.

با نرم افزار ERP، هر بخش هنوز سیستم خود را دارد، اما همه سیستم ها از طریق یک برنامه با یک رابط قابل دسترسی هستند.

برنامه های کاربردی ERP همچنین به بخش های مختلف اجازه می دهد تا راحت تر با بقیه شرکت ها ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. ERP اطلاعات مربوط به فعالیت و وضعیت بخش‌های مختلف را جمع‌آوری می‌کند و این اطلاعات را در اختیار سایر بخش‌ها قرار می‌دهد، جایی که می‌توان از آن به طور بهینه استفاده کرد.

نحوه عملکرد ERP

تا به سرعت به اطلاعات مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل دسترسی پیدا کنند. به جای اینکه کارمندان گزارش های خود را در بخش های مختلف با تعداد زیادی نرم افزار مدیریت کنند، نرم افزار ERP امکان تولید گزارش ها را از یک سیستم واحد و متمرکز را فراهم می کند.

داده‌های تجاری در نرم‌افزار  تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر را در یک شرکت امکان‌پذیر می‌کند و همچنین می‌توان داده‌ها را با اشخاص ثالث و فروشندگان برای بهبود عملکرد زنجیره تامین به اشتراک گذاشت.

سامانه یکپارچه ERP تحت وب پارسان یک سامانه جامع برای رفع تمامی نیازهای سازمان شما در حوزه ی نرم افزار ERP می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دموی رایگان نرم افزار اینجا کلیک کنید

 

مزایای سیستم

  • ساده سازی گردش کار

قبل از ERP، همکاری بین بخش های مختلف سازمان مستلزم زمان و تلاش زیادی بود. اگر می‌خواستید. بخش خاصی از کسب‌وکارتان را به‌روزرسانی کنید، باید آن بخش را شخصاً می دیدید. یا با آن بخش تماس می گرفتید و اگر هر یک از بخش ها مشکلی داشتند، همه چیز باید تا بازدید از سایت به تعویق می افتاد.

  • هوش تجاری

 شما می توانید این گزارش ها را به سهامداران کلیدی، شرکای تجاری یا تیم خود ارائه دهید تا همه از معیارهای کلیدی عملکرد KPI آگاه شوند.

  • همکاری بین بخشی

هرچه بخش های شرکت بیشتر باشد، مدیریت داخلی برای جلوگیری از اشتباه اهمیت بیشتری دارد. اگر شرکت شما در سرتاسر جهان شعبه دارد، به راهی نیاز دارید که همه افراد سازمان از مناطق زمانی و زبان های مختلف با هم در تماس باشند. به طور مثال ارتباط نامناسب بین تامین کنندگان مواد اولیه و مراکز توزیع می تواند منجر به خطاهای جدی شود.

  • امنیت داده

حفاظت از شرکت در برابر تقلب در عصر دیجیتال اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اگر یک کسب و کار آنلاین دارید، احتمالا در معرض خطر هستید. مدیریت ریسک و نظارت به شرکت شما امنیت بیشتری می دهد. استفاده از سیستم ERP با نگه داشتن تمام اسناد مهم در یک مکان، امنیت آنها را تامین می کند.

معایب سیستم

بسیاری از افراد نرم افزار ERP را برای کسب و کارهای بزرگ، به ویژه برای بخش های اصلی کسب و کار مانند امور مالی ضروری می دانند و مطمئناً در مورد مشاغل کوچک نیز همین گونه است. قطعا یک سیستم ERP راه حل اصلی برای چنین مواردی است. اما با همه این موارد، اجرای این سیستم دارای معایبی نیز است، از جمله:

  • هزینه بالا
  • اجرای مشکل
  • نیاز به مدیریت تغییرات در حین و پس از اجرا

انواع ERP

ERP بر اساس نیاز سازمان های مختلف انواع مختلفی دارد، اما بر اساس عملکرد به انواع زیر تقسیم می‌شود:

  • ERP پیش فرض (On-premise ERP)
  • ERP منبع باز (Open Source ERP)
  • ERP ابری (Cloud-based ERP)
  • ERP ترکیبی (Hybrid ERP)

ERP چیست؟

خلاصه بحث:

برنامه ریزی منابع سازمانی متشکل از فناوری ها و سیستم هایی است که شرکت ها برای مدیریت و یکپارچه سازی فرآیندهای اصلی خود استفاده می کنند. نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی راه حل های سیستمی واحدی را ارائه می دهد که فرآیندها را در سراسر سازمان یکپارچه می کند. چنین برنامه هایی به کاربران اجازه می دهند تا در یک رابط واحد تعامل داشته باشند، اطلاعات را به اشتراک بگذارند، و همکاری متقابل عملکردی را ایجاد کنند.

کلام آخر

شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد. شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نمایید و در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید. همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + 15 =