متخصصان مالی از ابزارهای مختلفی برای کمک به ردیابی اطلاعات مهم استفاده می کنند. یکی از اسناد مفیدی که حسابداران و حسابداران استفاده می کنند، یک کاربرگ یا صفحه گسترده حسابداری است که مراحل مختلف چرخه حسابداری را به تفصیل شرح می دهد. اگر علاقه مند به توسعه مهارت های خود و پیشرفت در حرفه حسابداری خود هستید، یادگیری نحوه استفاده از کاربرگ های حسابداری برای ایجاد صورت های مالی دقیق ممکن است مفید باشد. در این مقاله، کاربرگ های حسابداری را بررسی می کنیم، انواع مختلف کاربرگ های حسابداری را فهرست می کنیم و مراحلی را برای چگونگی تهیه موثر آن ارائه می دهیم.
کاربرگ های حسابداری چیست؟
کاربرگ های حسابداری صفحات گسترده ای هستند که حسابداران یا حسابداران برای تهیه صورت های مالی شرکت استفاده می کنند. متخصصان مالی از این ابزارها برای تعیین صحت صورت های مالی یک سازمان در پایان یک دوره حسابداری استفاده می کنند. همچنین به عنوان کاربرگ های تراز آزمایشی شناخته می شود، در طول فرآیند چرخه حسابداری زمانی که حسابداران ورودی های مجله و تراز آزمایشی را تنظیم می کنند، مفید هستند.
کاربرگ های حسابداری معمولا دارای چندین ستون هستند که شامل حساب های مختلف مانند درآمد و دارایی می شود. هر ستون نشان دهنده مرحله متفاوتی در چرخه حسابداری است. با این حال، از آنجایی که شرکتها از این فرمها برای اهداف داخلی استفاده میکنند، قالب میتواند برای هر سازمانی قابل تنظیم باشد. حرفه ای ها می توانند این ها را با دست بنویسند یا به صورت آنلاین از طریق نرم افزار خاصی ایجاد کنند.
انواع کاربرگ حسابداری
شرکت ها بسته به نیاز خود می توانند از انواع کاربرگ های حسابداری استفاده کنند. در اینجا چند نوع کاربرگ حسابداری وجود دارد که معمولاً مشاغل از آنها استفاده می کنند:
کاربرگ عمومی
کاربرگ عمومی صفحه گسترده ای است که حسابداران برای تجزیه و تحلیل مانده حساب های مختلف از آن استفاده می کنند. اینها معمولاً شامل چهار تا شش ستون بسته به نیاز یک شرکت خاص هستند. نام ستون های مختلف ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تراز آزمایشی تنظیم نشده
- تنظیم
- تراز آزمایشی تعدیل شده
- صورت حساب درآمد
- ترازنامه
کاربرگ تفصیلی
کاربرگ های تفصیلی اغلب حاوی اطلاعات بیشتری نسبت به کاربرگ های عمومی هستند. اینها همچنین ممکن است شامل یک صفحه پشتیبانی برای توضیح برخی موارد، مانند موارد زیر باشد:
- لیست حساب های دریافتنی و حساب های پرداختنی
- لیست هزینه های تولید
- لیست حق بیمه
کاربرگ حسابرسی
کاربرگ حسابرسی که به عنوان بررسی صفحه گسترده حسابرسی نیز شناخته می شود، ابزاری برای تهیه صورت های مالی شرکت برای تأیید صحت اطلاعات حسابداری است. تعداد ستون ها بسته به خواسته های هر سازمان متفاوت است.
کاربرگ های 12 ستونی
اگر اطلاعات مربوط به سود انباشته یا حساب تخصیص سود و زیان خود را دارید، کاربرگ 12 ستونی یا تراز آزمایشی توسعه یافته مفید است. معمولاً شرکت های سهامی که شرکتی است که سهامداران آن به صورت مشترک سهام دارند از این نوع کاربرگ حسابداری استفاده می کنند.
چرا کاربرگ های حسابداری مهم هستند؟
کاربرگ های حسابداری برای سازماندهی جزئیات مالی یک شرکت و تعیین اینکه آیا آن تجارت از نظر مالی سالم است یا خیر، مهم هستند. متخصصانی که از این صفحات گسترده استفاده می کنند می توانند با تهیه صورت های مالی یک شرکت برای هر دوره حسابداری فرآیند خود را ساده کنند. برخی از مزایای استفاده از کاربرگ حسابداری عبارتند از:
- بهبود انتقال حساب های t به تراز آزمایشی تعدیل شده
- کاهش احتمال خطا در هنگام تهیه صورتهای مالی
- برجسته کردن تأثیر تعدیلهای ثبت در مجلات بر صورتهای مالی کلی شرکت
- کمک به پیگیری مراحل چرخه حسابداری شرکت
- شناسایی اینکه چرا صورتهای مالی ممکن است به درستی متعادل نباشند
- ردیابی تغییرات یک حساب بین یک دوره مالی و دوره دیگر
- حصول اطمینان از مستندسازی دقیق تمام جزئیات از یک دوره حسابداری
8 مرحله برای تهیه کاربرگ حسابداری
در زیر برخی از مراحلی است که می توانید برای تهیه موثر یک کاربرگ حسابداری انجام دهید:
1. نام شرکت خود را بنویسید
اولین قدم برای تکمیل یک کاربرگ حسابداری نوشتن نام سازمانی است که در مورد آن اطلاعات جمع آوری می کنید. این اغلب با فونت پررنگ در بالای صفحه گسترده ظاهر می شود. همچنین، تاریخ تکمیل کاربرگ را نیز در نظر بگیرید.
2. عنوان ستون ها را ایجاد کنید
در مرحله بعد، انتخاب تعداد ستون مورد نیاز و نوشتن عنوان برای هر یک از ستون های خود را در نظر بگیرید. نام هر دسته را در بالای کاربرگ خود قرار دهید که با “حساب” شروع و با “ترازنامه” ختم می شود. در زیر ستون حساب، سعی کنید انواع مختلف صورتحسابها مانند موجودی کالا و وجه نقد را درج کنید. تمام ستون های دیگر شامل بخش بدهی و اعتبار با مقدار مناسب است. این به شما کمک می کند تعیین کنید که آیا بدهی و اعتبار مطابقت دارند یا خیر و از صحت اطمینان می دهد.
3. تراز آزمایشی تنظیم نشده را قرار دهید
هنگامی که کاربرگ حسابداری خود را سازماندهی کردید، تراز آزمایشی تنظیم نشده شرکت خود را برای ستون دوم خود شناسایی کنید. مقدار مناسب را در بخش اعتبار و بدهی ثبت کنید. تراز آزمایشی شامل عناصر زیر است:
- دارایی های
- مخارج
- بدهی ها
- حساب های درآمد
4. تنظیمات خود را وارد کنید
در ستون سوم، تنظیمات خود را جمع و ثبت کنید. تعدیل ها بخش هایی از داده ها برای تراکنش های اضافی هستند که خارج از تراز آزمایشی هستند. ستون تنظیم اغلب شامل موارد زیر است:
- سهام پایانی
- هزینه های معوقه
- هزینه های پیش پرداخت
- هزینه های منقضی شده
- درآمد کسب شده
- استهلاک
- قدردانی
5. موجودی آزمایشی تنظیم شده خود را شناسایی کنید
ستون بعدی در کاربرگ حسابداری موثر، مانده آزمایشی تعدیل شده است که ثبت مانده های شرکت شما برای حساب های جداگانه است. برای یافتن این، مقادیر موجود در تراز آزمایشی تعدیل و تنظیم نشده را ترکیب کنید. برخی از انواع تراز آزمایشی تعدیل عبارتند از:
- تعویق ها
- اقلام تعهدی
- تعدیل مالیات
- تراکنش های گم شده
6. صورت سود و زیان را ثبت کنید
مرحله بعدی هنگام تهیه کاربرگ حسابداری، قرار دادن صورت سود و زیان خود در ستون پنجم کاربرگ حسابداری است. این مقادیر مربوط به حساب های هزینه و درآمد شرکت شما را خلاصه می کند. اگر کل درآمد از کل هزینه ها بیشتر شود، شرکت ممکن است درآمد خالص ایجاد کند. با این حال، زمانی که کل هزینه ها از کل درآمد بیشتر شود، شرکت ممکن است زیان خالص را تجربه کند. صورت سود و زیان شامل:
- حساب های مربوط به فروش
- هزینه های اجرایی
- هزینه فروش
7. ترازنامه را تکمیل کنید
در ستون پایانی ترازنامه خود را ثبت کنید. مشابه سایر ستونها، بررسی کنید که آیا مجموع ستونهای اعتباری و بدهی موجود است یا خیر. ترازنامه معمولاً شامل موارد زیر است:
- دارایی های
- بدهی ها
- سرمایه مالک
8. نوشته های پایانی خود را بنویسید
پس از تکمیل کاربرگ حسابداری خود، می توانید با استفاده از این صفحه گسترده، ورودی های پایانی خود را آماده کنید. ثبتهای پایانی مستلزم آن است که شرکتها موجودی خود را به حساب تسویه حساب خود که به عنوان خلاصه درآمد شناخته میشود، منتقل کنند. آنها در نهایت این موجودی را به حساب دائمی خود منتقل می کنند.
کلام آخر
یک برنامه جبران خدمات زمانی موفق است که عادلانه باشد و جوابگوی نیاز تمام کارکنان باشد.شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد.
شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نماییدو در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید.
همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]