داشبورد مدیریتی چیست؟

داشبورد مدیریت ابزاری است که برای ارائه تمام KPIهای مهم مدیریت در یک مکان واحد، به اشتراک گذاشتن بینش با مدیران پایین رده  به روشی کارآمد، و توانمندسازی مدیریت برای تصمیم‌گیری سریع و مبتنی بر داده‌ها بر اساس آخرین اطلاعات استفاده می‌شود.

 

بیایید 4 داشبورد مدیریتی را باهم بررسی کنیم: داشبورد KPI مدیریت – داشبورد بررسی اجمالی مالی – داشبورد سرمایه گذار – داشبورد مدیریت SaaS.

 

  • داشبورد KPI مدیریت :

داشبوردهای مدیریتی زمانی مفید هستند که فرآیندهای تصمیم گیری استراتژیک نیاز به خلاصه شدن دارند و داده های اغلب پیچیده را تبدیل به بینش ها و گزارش های عملی میکنند. این را می توان به راحتی با استفاده از یک نرم افزار گزارش دهی انجام داد که مدیران عامل را قادر می سازد تا عملکرد کسب و کار را در معیارهای اصلی با داده های واقعی و زمان واقعی مشاهده کنند. اطلاعات به‌دست‌آمده به مدیران سطح بالا قدرت می‌دهد تا تصویر واضحی از سازمان خود داشته باشند، فرصت‌های تجاری را شناسایی کنند، در حقیقت میتوان به این نتیجه رسید که جهت بهبود فرآیندهای مدیریتی ، مدیریت KPI مورد نیاز یک شرکت است، که این روش  در نتیجه درآمد و سود بیشتری ایجاد می‌کند.

داشبوردهای مدیریتی می توانند  بر درآمد کل و همچنین در سطح مشتری، به علاوه هزینه جذب مشتریان جدید تمرکز داشته باشند. این داشبورد اطلاعات را با ارائه گزارشاتی در مورد درآمد کل و میانگین درآمد هر مشتری و همچنین آمار مربوط به تعداد مشتریان جدید و هزینه جذب مشتری به شما ارائه می‌کند.

شاخصه کلیدی

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد برای هر مدیر، درآمد واقعی تولید شده در یک دوره معین، در مقایسه با درآمد هدف شرکت و همچنین نمای کلی از نحوه رشد درآمد در ماه‌های گذشته است. همانطور که در بالا گقته شد، تجسم‌های ساده و قابل فهمی وجود دارد که درآمد واقعی را در برابر درآمد هدف بررسی می‌کند. این اطلاعات به صورت عددی و به شکل یک تصویر موثر و جامع از عملیات شما ارائه می شود. برای بیشتر شاخص‌های درآمد، درآمد خالص بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان استفاده می‌شود. دراکثر موارد ، مقایسه درآمد در یک دوره معین با دوره مشابه سال قبل، نشانه خوبی از چگونگی توسعه کسب و کار ارائه می دهد.

به همین دلیل است که داشبورد KPI مدیریتی برای نظارت مؤثرتر کسب‌وکار، یک نمایش کامل از مقایسه درآمد در مقایسه با سال قبل ارائه می‌دهد. بدیهی است که یک کسب و کار موفق باید اهداف درآمدی هدف خود را برآورده کند. با این حال، تجسم زمان واقعی در این داشبورد مدیریتی برای نظارت مداوم بر وضعیت شما و رسیدگی به هرگونه اختلاف حیاتی است. با تهیه یک گزارش مدیریت جامع، این معیارها را می توان به راحتی با آلارم های هوشمند اجرا کرد که در صورت بروز مشکل به شما اطلاع می دهند.

 

  • داشبورد بررسی اجمالی مالی:

یکی دیگر از داشبوردهای مدیریتی ، داشبورد بررسی اجمالی مالی است که یک نمای کلی از KPIهای عملکرد مالی را نشان می دهد که هر مدیر (مالی) باید اندازه گیری کند. این داشبورد  می تواند مدیریت حاشیه سود ناخالص، نسبت هزینه‌های عملیاتی ، حاشیه سود قبل از بهره و مالیات و حاشیه سود خالص را بررسی کند. همچنین درآمد، نسبت هزینه‌های عملیاتی و سود قبل از بهره و مالیات را در طول زمان نشان می‌دهد. و یک تفکیک عددی از صورت درآمد همراه در کنار معیارهای اساسی مانند رشد و درآمد، نگاهی به ساختار هزینه و نحوه بهینه سازی آن مهم است. با این اطلاعات در دستان شما، اطمینان از یک برنامه مدیریت پایدار و حساس به عملیات بر روی کسب و کار شما آسان و موثر است.

 

  • داشبورد ارتباطی سرمایه گذاری :

برای اکثر مدیران، نه تنها ردیابی شاخص های کلیدی عملکرد شرکت مهم است، بلکه برای محاسبه و انتقال معیارهای سطح بالا در مورد وضعیت کلی شرکت نیز مهم است. این اطلاعات برای پیگیری آنها ضروری است. زیرا سرمایه گذاران کلیدی ممکن است موفقیت یک شرکت را ایجاد یا شکست دهند. این نمونه داشبورد مدیریتی، داشبورد روابط با سرمایه‌گذار، ارقام کلیدی انتخاب شده‌ای را نشان می‌دهد که یک سهامدار قبل از اینکه به معیارهای عملیاتی نگاهی بیندازد، به آنها علاقه‌مند است. بازده دارایی ها، بازده حقوق صاحبان سهام، نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام، قیمت سهام، نسبت قیمت به درآمد و نسبت سرمایه در گردش را نشان می دهد. هر یک از این معیارها در نوع خود حیاتی است. اگر این اقدامات تحت کنترل نباشد، هیچ شانسی برای جلب علاقه سرمایه گذار وجود نخواهد داشت. بیایید نگاهی دقیق تر به آنها بیندازیم.

 

برای مثال:

بازده دارایی‌ها (ROA)، با نشان دادنِ نسبت بین پول به دست‌آمده و دارایی‌ها، میزان کارآمدی دارایی‌های شرکت برای تولید سود را اندازه گیری می‌کند. همچنین به عنوان یک شاخص مهم برای مقایسه میزان کارآمدی استفاده از منابع موجود در مقایسه با سایر شرکت‌های صنعت خود و نحوه تغییر ROA شما در طول زمان عمل می‌کند.

 

بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) نشان می دهد که چقدر سود با سرمایه گذاری سهامداران خود ایجاد می کنید. این رقم کلیدی دیگری برای گزارش به سرمایه گذاران بالقوه و جدید است. همچنین اغلب برای مقاصد معیار استفاده می شود. ROE بالا در تضمین سرمایه‌گذاران آینده که دغدغه اصلی آنها یافتن بهترین و مطمئن‌ترین بازده سرمایه‌گذاری‌هایشان است، بسیار ارزشمند است.

 

نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام مستقیماً ROA را به ROE متصل می کند. هر چه شرکت بدهی بیشتری داشته باشد، حقوق صاحبان سهام در مقایسه با کل دارایی های موجود کمتر است. در نتیجه ROE در مقایسه با ROA بالاتر است. با استفاده از الگوی داشبورد مدیریتی ما برای روابط سرمایه گذار، این اطلاعات در دسترس شماست و به شما این امکان را می‌دهد که یک قدم جلوتر از رقبا بمانید. همچنین تنظیمات را در زمان واقعی انجام‌دهید و برای هر گونه احتمالی آماده شوید.

 

 

سامانه یکپارچه ERP تحت وب پارسان یک سامانه جامع برای رفع تمامی نیازهای سازمان شما در حوزه ی نرم افزار ERP می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دموی رایگان نرم افزار اینجا کلیک کنید

 

  • داشبورد مدیریت SAAS :

 

آخرین قالب از 4 قالب داشبورد مدیریتی ، داشبورد مدیریتیSaaS است . 3تا از عمده ترین حوزه هایی که هر کسب و کار باید روی آنها تمرکز کند، مشتریان، درآمدهای مکرر و هزینه ها هستند. با ادغام تمام داده‌های حساب، هر شرکت SaaS می‌تواند از معیارهای حیاتی کسب‌وکار خود در داده‌های گذشته، حال و آینده چشم‌انداز چشمگیری داشته باشد. این نوع دامنه به مدیران اجازه می دهد تا آگاهی بیشتری برای سودآورتر شدن و ماندن در یک بیزینس را ایجاد کنند. بیایید نگاهی عمیق‌تر به داشبورد مدیریت SaaS خود بیندازیم.

 

بخش اول

بر پرداخت به مشتریان، از دست‌دادن و نرخ ریزش تمرکز دارد. در حالت ایده‌آل، می‌خواهید تعداد مشتریان پرداخت‌کننده را تا حد امکان بالا نگه دارید و نرخ ریزش را تا حد امکان پایین نگه دارید. این داشبورد بر روی اطلاعات ماه گذشته تمرکز دارد. با این روش و با گذشت هر ماه تعداد مشتریان از دست‌رفته کمتر از قبل خواهدشد. همچنین میزان پرداخت مشتریان به طور پیوسته در طول سال افزایش می‌یابد . در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار، نرخ ریزش بالاتر خواهد بود . نکته این است که اگر در نرخ ریزش خود جهش‌هایی مشاهده‌کردید، آنچه اتفاق‌افتاده را بررسی‌کنید و استراتژی های خود را بر اساس آن تنظیم‌کنید.

 

بخش دوم

به درآمد ماهانه مکرر (یا MRR) اختصاص دارد. این مهم ترین بخش برای نظارت بر یک تجارت SaaS است. زیرا شما نیاز دارید (و باید) درآمد ماهانه فزاینده ای ایجاد کنید تا بتوانید رشد کنید. MRR اساساً درآمد قابل پیش بینی یک شرکت را در یک ماه معین اندازه گیری می کند. برای محاسبه MRR استاندارد، باید MRR کل را بر تعداد مشتریان (قراردادها) تقسیم کنید. در این نمونه داشبورد مدیریتی، می‌توانید تمام این معیارها را در قالب بصری منظمی‌ببینید. و مستقیماً نتیجه‌بگیرید که شرکت به طور پیوسته در حال رشد است.

 

کلام آخر

شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد.

شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نماییدو در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید.

همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ارائه سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.