تعریف، ویژگی ها و اهمیت حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت، حسابداری تصمیم گیری است. داده‌ها را به گونه‌ای ارائه می‌کند که به مدیریت در چارچوب‌بندی خط‌ مشی و اجرای وظایف روزانه سازمان کمک کند.حسابداری مدیریت اساساً به حسابداری برای‌مدیریت اشاره دارد (یعنی حسابداری که اطلاعات لازم را در اختیار مدیریت قرار می دهد و پرسنل کلیدی را قادر می سازد وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند).

این کارکردها عبارتند از برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل. حسابداری‌مدیریت داده‌های لازم را برای مدیریت جهت اعمال کنترل موثر و کارآمد کسب و کار فراهم می‌کند. بنابراین، حسابداری مدیریت برای ادغام داده‌ها ایجاد شد تا اطمینان حاصل‌شود که فرآیند تصمیم گیری آسان، ساده و کارآمد می شود.

تعاریف حسابداری مدیریت

در زیر تعاریف اصلی حسابداری مدیریت آورده شده است.

رابرت ان. آنتونی:

“حسابداری‌مدیریت مربوط به اطلاعات حسابداری است که برای مدیریت مفید است.”

دبلیو کلر و فرارا:

«حسابداری‌مدیریت برای کنترل سود که شامل حسابداری درآمد، حسابداری هزینه و بودجه، برنامه ریزی و کنترل است. از این میان، حسابداری بهای تمام‌شده سنگ اصلی است.

مؤسسه حسابداران رسمی انگلستان و ولز:

حسابداری مدیریت «هر شکلی از حسابداری است که یک تجارت را قادر می‌سازد تا کارآمدتر انجام شود».

وی. اسمیت:

“حسابداری مدیریت ادغام صمیمی تر دو حرفه قدیمی مدیریت و حسابداری است که در آن نیازهای اطلاعاتی مدیر ابزار حسابداری برای رضایت آنها را تعیین می کند.”

Batty:

«حسابداری‌مدیریت اصطلاحی است که برای توصیف روش‌ها، سیستم‌ها و تکنیک‌های حسابداری به کار می‌رود که همراه با دانش و توانایی خاص، به مدیریت در انجام وظیفه‌اش برای به حداکثر رساندن سود یا به حداقل رساندن زیان کمک می‌کند.

Shillinglaw:

«حسابداری که با ارائه اطلاعات مربوط به هزینه یا سود مرتبط با بخشی از کل عملیات شرکت به مدیریت خدمت می کند، حسابداری‌مدیریتی نامیده می شود.

کمیته شیوه های حسابداری مدیریت (MAPC) ایالات متحده:

«حسابداری مدیریت فرآیند شناسایی، اندازه گیری، انباشت، تجزیه و تحلیل، آماده سازی، تفسیر و ارتباط اطلاعات مالی است که توسط مدیریت برای برنامه ریزی، ارزیابی و کنترل استفاده می شود. ”

 

حتماً بخوانید: نکات مهم تامین اجتماعی برای حسابداران

 

ماهیت/ویژگی های حسابداری‌مدیریت:

ویژگی های اصلی حسابداری مدیریت به شرح زیر است:

  1. حسابداریِ مدیریت بر آینده تاکید می کند: بسیاری از مکاتب فکری احساس می کنند که حسابداری‌مدیریت یک حسابداری آینده نگر است. هزینه یابی استاندارد، واریانس هزینه و کنترل بودجه نمونه هایی از تکنیک هایی هستند که توجه را به آینده معطوف می کنند.
  2. حسابداری‌مدیریت، حسابداری انتخابی است: تکنیک حسابداریِ مدیریت بهترین راه را انتخاب می کند. به ویژه بهترین، مناسب ترین و سودآورترین اقدام انتخاب می شود.
  3. حسابداری‌مدیریت داده‌ها را ارائه‌می‌دهد نه تصمیم‌گیری: مدیریت بر اساس اطلاعاتی که از داده‌های مالی به دست‌می‌آورد تصمیم می گیرد. بنابراین، حسابداری‌مدیریت داده هایی را برای تصمیم گیری فراهم می کند.

 

  1. حسابداری‌مدیریت ماهیت عناصر بهای تمام‌شده را مطالعه می کند. این عناصر عبارتند از:

هزینه های ثابت:

مربوط به زمان، مانند هزینه های کار، هزینه های دفتر، و هزینه های فروش و توزیع.

هزینه های متغیر:

همیشه متناسب با خروجی، هزینه های مواد، نیروی کار و هزینه های قابل شارژ هستند.

هزینه های متغیر:

این هزینه ها می توانند تا سطح خروجی ثابت متغیر باشند و می توانند متغیر باشند، مثلاً 60 درصد ثابت و 40 درصد متغیر.

  1. حسابداری‌مدیریت علل و آثار را به طور جدی بررسی می کند: حساب های مالی فقط اطلاعاتی در مورد میزان سود ارائه می دهند، در حالی که حسابداری‌مدیریت علل و آثار را مطالعه می کند و همچنین سود را به فروش مرتبط می کند.
  2. عدم وجود اصل مشخص: حسابداری‌مدیریت مانند حسابداری مالی از اصول تعیین‌شده پیروی نمی کند. داده‌های مورد نیاز را می‌توان در صورت نیاز و در صورت نیاز تغییر داد.
  3. حداکثر کردنِ سود: حسابداری‌مدیریت همه اشکال ضایعات را بررسی‌میکند و به دنبال به حداکثر رساندن سود است.
  4. حسابداری مدیریت باعث افزایش کارایی می شود: علمی است که همواره ضایعات را رصد می کند و به دنبال ارتقای کارایی است.

 

نرم افزار ERP تحت وب پارسان یک سامانه جامع برای رفع تمامی نیازهای سازمان شما در حوزه ی نرم افزار ERP می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دموی رایگان نرم افزار اینجا کلیک کنید

 

اهمیت حسابداری مدیریت

نکات زیر اهمیت مطالعه حسابداریِ مدیریت را برجسته می کند:

  1. اصلاح داده ها: مدیریت برای تصمیم گیری به داده های حسابداری نیاز دارد. حسابداریِ مدیریت این داده ها را هم برای این هدف و هم برای سیاست های مدیریتی ارائه می کند.
  2. مفید در تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها: حسابداریِ مدیریت با تجزیه و تحلیل و تفسیر داده های مالی سروکار دارد. بنابراین، زمانی که از حسابداری‌مدیریت استفاده می شود، داده ها مفیدتر و قابل اعتمادتر می شوند.
  3. مفید برای کنترل: حسابداریِ مدیریت یک تکنیک مفید برای اعمال کنترل بر اشکال مختلف زباله است. این امر با استفاده از تکنیک های تنظیم استانداردها و بودجه بندی، که بخش حیاتی حسابداری‌مدیریت است، به دست می آید.
  4. مفید هنگام تهیه بودجه: تکنیک‌های حسابداری‌مدیریت به طور گسترده‌ای برای تهیه بودجه مورد استفاده و پذیرفته‌شده‌است. این بودجه‌ها با نتایج واقعی مقایسه می‌شوند، و بنابراین تلاش می‌شود تا واریانس‌ها را در صورت وجود ریشه‌یابی کنند.
  5. مفید در حداکثر نمودن سود: حسابداری‌مدیریت برای بررسی کارایی بسیار مفید است. در اینجا، تمام هزینه‌های ناخواسته بررسی می‌شوند، حوزه‌های جدید مورد مطالعه قرار می‌گیرند و سرمایه به طور بهینه برای افزایش سود مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  6. حفاظت در برابر زوال مالی: اطلاعات دریافتی از حسابداری‌مدیریت سوابق گذشته را روشن می کند. مدیریت می تواند از چنین داده‌هایی برای برنامه ریزی‌های آتی استفاده‌کند و از خطرات رکود تجاری جلوگیری کند.
  7. عرضه کالا با قیمت مناسب: تکنیک حسابداری‌مدیریت به مدیریت کمک می کند تا هزینه ها را کنترل کند و بازدهی را افزایش دهد. افزایش خروج هزینه هر واحد را کاهش می دهد که این امر می تواند جذب مشتری جدید را افزایش دهد.

 

 

سوالات متداول

 

تفاوت اصلی بین حسابداری‌مدیریت و حسابداری مالی چیست؟

ویژگی اصلی حسابداری‌مدیریت این است که دستورالعمل های کنترل فعالیت های مختلف در یک سازمان را تشکیل می دهد. این دستورالعمل یک مکانیسم داخلی برای کنترل موثر فرآیندها فراهم می کند، در حالی که حساب های مالی اطلاعات مربوط به تراکنش های خارجی را ارائه می دهند.

رابطه بین حسابداری مالی و حسابداریِ مدیریت چیست؟

حسابداریِ مدیریت کاربرد تکنیک های حسابداری برای کنترل، اندازه گیری و گزارش و استفاده از منابع در یک سازمان است. به این ترتیب، حسابداریِ مدیریت، حسابداری مالی را به حوزه های دیگر گسترش و بسط می دهد. رابطه بین این دو بدین شکل است که حساب های مالی اطلاعاتی را ارائه می دهند که می تواند برای تصمیم گیری توسط مدیران مورد استفاده قرار گیرد.

 

کلام آخر

شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد.

شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نماییدو در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید.

همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.