حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی یک از شاخه های حسابداری است و محاسبه بهای تمام کالاها و محصولات از وظایف حسابداران صنعتی می باشد. کنترل و مدیریت هزینه ها و در مواقع لزوم تصمیم گیری برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت در رشته حسابداری صنعتی بسیار مهم است.

از حسابداری صنعتی برای هزینه ها برای ساخت و قیمت گذاری مناسب بر روی محصولات تولید شده و کنترل موجودی استفاده از کالاهای خارجی می شود. حسابداری کمک می کند تا با محاسبه هزینه های تولید محصولات گام مثبتی در جهت پیشرفت شرکت های تولیدی برداشت. حسابداری شاخه های متعددی دارد که حسابداری  صنعتی یکی از شاخه های پرطرفدار آن است.

کاربرد حسابداری صنعتی

کاهش هزینه ها، کنترل موجودی کالاها یا محصولات، تصمیم گیری دقیق برای قیمت گذاری محصولات از کاربردهای حسابداری صنعتی می باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله حسابداری مالیاتی را حتما مطالعه نمایید.

تاریخچه حسابداری صنعتی

حسابداری تاریخچه ای بلند بالا دارد و در گذشته از حسابداری توسط تمدن هایی مانند یونان، مصر و چین برای نگهداری حساب ها، دستمزد و مصالح موردنیاز برای ساخت اهرام ثلاثه و . . . استفاده می شد. پس از توسعه تجارت، به اوج رشد خود رسید.

از پیچیده و حیاتی ترین رشته های حسابداری است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد حسابداری صنعتی

وظایف حسابداری صنعتی

  • کمک به برنامه ریزی و اجرای برنامه
  • تحلیل و کنترل بودجه های سازمان یا شرکت
  • تجزیه و تحلیل و تجزیه و تحلیل و تجزیه و تحلیل گزارشات برای هزینه ها و بهبود وضعیت تولید
  • قانون و کنترل ارزش موجودی. های یک شرکت به منظور هزینه یابی، تعیین قیمت و کنترل موجودی کالاها و محصولات

مواد اولیه به کار در تولید کالا و دستمزد مستقیم کار مرتبط با تولید مهم ترین ویژگی های هزینه های مستقیم است. هزینه های مستقیم در سه دسته مواد اولیه مستقیم، دستمزد مستقیم و سایر طبقه بندی های مستقیم می شوند.

پیشنهاد می کنیم از صفحه نرم افزار حسابداری پارسان حتما دیدن فرمایید.

هزینه های غیر مستقیم از هزینه های مربوط به تولید یک محصول یا کالای خاص بیشتر بوده و شامل مجموعه نگهداری کل یک شرکت یا تولید می شود. امکان تولید اشیای هزینه از هزینه های غیره. برای مثال یک نیروی کاری با عنوان دستیار مدیر به کار می‌رود. در این صورت عمل این نیروی کاری به عنوان هزینه های غیر مستقیم حساب می شود. هزینه های تبلیغات و بازریابی، علاوه بر این، ارتباطات مانند کارکنان و خدمات و حقوق و دستمزد در حسابداری و . . . از مثال هایی برای هزینه های غیر مستقیم هستند.

نرم افزار ERP تحت وب پارسان یک سامانه جامع برای رفع تمامی نیازهای سازمان شما در حوزه ی نرم افزار ERP می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دموی رایگان نرم افزار اینجا کلیک کنید

بررسی مراکز مخارج

هرچقدر مراکز اقتصادی بیشتر در یک مجموعه حساب باشد، کنترل حسابدار بر روی هزینه های یک بنگاه نیز بیشتر شود. سهامداران با بررسی هزینه ها در زمینه هزینه های مصرفی و سرمایه گذاری مدیریت بهتری را می توانند اعمال کنند.

تهیه گزارشات

از مهمترین وظایف یک حسابدار تهیه گزارشات حسابداری به صورت دوره ای است. تهیه گزارشات و تحویل آنها به مدیران از اصلی ترین وظایف یک حسابدار است که در صورتی که این عمل به نحو احسن انجام شود، بهبود و پیشرفت شرکت را به دنبال دارد که به بررسی روند فعالیت ها و توید محصولات می پردازد تا با آشنایی با نقاط قوت و ضعف، ضمینه ها به تولید و سود بیشتر برسد.

گزارشات در دو نوع درون سازمانی و برون سازمانی وجود دارند.  از نمونه گزارشات درون سازمانی و با هدف افزایش مدیران یک مجموعه تهیه می شوند. گزارش هایی مانند بهای تمام کالای فروش رفته و سود و زیان محصول تولیدی از جمله گزارش های خارج از سازمانی هستند و با هدف ارائه گزارشاتی مطابق با استانداردها و اصول پذیرفته‌ شده تهیه و استفاده در می گیرند.

پیشنهاد می کنیم از صفحه نرم‌ افزار انبارداری حتما دیدن فرمایید.

انواع روش هزینه یابی در حسابداری صنعتی

  • هزینه یابی جذبی
  • هزینه یابی مستقیم یا نهایی
  • هزینه یابی برآوردی یا تخمینی
  • هزینه یابی سفارش کار هزینه یابی مرحله ای
  • هزینه یابی استاندارد
  • هزینه یابی بر مبنای فعالیت
  • هزینه یابی جذبی

هزینه یابی جذبی

به کلیه هزینه هایی که در جریان بهای تمام شده ی تولید مواد مستقیم، دسمتزد و سربار متغیر کالا ها جذب می شود، اطلاق می گردد.

هزینه یابی مستقیم یا نهایی

متناسب با مقدار حجم تولید، هزینه های یک محصول دچار تغییرات می شود. هنگامی که در پایان هر دوره هزینه هایی به طور مستقیم به کالای در حال تولید و بهای تمام شده افزون می گردد، از روش هزینه یابی استفاده می شود.

هزینه یابی برآوردی یا تخمینی

هنگامی که قرارداد یا پیمانی با دیگر شرکت ها و سازمان ها بسته می شود، از قبل هزینه ای پیش بینی می شود.

هزینه یابی مرحله ای

از روش هزینه یابی مرحله ای در محصولاتی که مرحله تولید محصول بعد از مرحله مواد خوام است. برای محاسبه بهای تمام شده آن محصولات استفاده می شود.

هزینه یابی بر مبنای فعالیت

این سیستم  به عنوان روشی که هزینه ها، فعالیت ها، عملکرد و منابع را اندازه گیری می کند، تعریف می شود.

پیشنهاد می کنیم از صفحه نرم‌ افزار بازرگانی خارجی حتما دیدن فرمایید.

نرم افزار حسابداری

کنترل، بررسی و کاهش هزینه ها، مقرون به صرفه بودن با توجه به امکاناتی که در اختیار حسابدار قرار می دهند. ایجاد یک خط تولید منظم و توسعه واحد های صنعتی و… در حسابداری صنعتی و توسط حسابداران استفاده می شوند. اهداف حسابداری صنعتی یک حسابدار صنعتی در زمینه ی حسابداری صنعتی به طور کلی به جمع آوری، طبقه بندی و کنترل هزینه ها می پردازد و 3 هدف از حسابداری صنعتی انتظار می رود، حساب سود و زیان و ترازنامه.

کلام آخر

یک برنامه جبران خدمات زمانی موفق است که عادلانه باشد و جوابگوی نیاز تمام کارکنان باشد.شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی نرم افزاری، سامانه یکپارچه تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد

.شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل محصولات را مطالعه نماییدو در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید.همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

سوالات متداول:

1- حسابداری صنعتی چیست؟

حسابداری صنعتی یک از شاخه های حسابداری است و محاسبه بهای تمام کالاها و محصولات از وظایف حسابداران صنعتی می باشد. از حسابداری صنعتی برای هزینه ها برای ساخت و قیمت گذاری مناسب بر روی محصولات تولید شده و کنترل موجودی استفاده از کالاهای خارجی می شود.

2- کاربرد حسابداری صنعتی چیست؟

کاهش هزینه ها، کنترل موجودی کالاها یا محصولات، تصمیم گیری دقیق برای قیمت گذاری محصولات از کاربردهای حسابداری صنعتی می باشد.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.