تفاوت نرمافزار ERP تحت وب و ویندوزی چیست؟
سازمان کوچک یا بزرگ فرقی ندارد. حتی اگر تازه شروع به کار کردهاید؛ میتوانید از نرمافزار ERP برای سهولت در کارهایتان بهره ببرید. ERP یک نرمافزار کاربردی در حوزه منابع انسانی و نیاز هر کسبوکاری است. اما آیا میدانید از کدام ورژن این نرمافزار استفاده کنید؟ تفاوت نرمافزار ERP تحت وب و ویندوزی چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این سؤالات پاسخ دهیم.
نرمافزار ERP چیست؟
EntERPrise Resource Planning که بهاختصار آن را ERP مینامیم؛ نرمافزار جامع مدیریتی است که به شکل اختصاصی تمام زمینههای اجرایی یک سازمان را مدیریت میکند.
نرمافزار ERP یک سیستم ماژولار و جامع است که این خصوصیات باعث میشود در هر سازمانی کاربردی باشد.
مزایای استفاده از نرمافزار ERP چیست؟
زمانی که در سازمان احساس میکنید سیستمهای موجود پاسخگوی نیاز کارمندان و مخاطبان شرکت نیست، وقت استفاده از نرمافزار ERP رسیده است. جامعیت این سیستم موجب میشود تا کارمندان بهجای چندین سیستم فقط از یک سیستم استفاده کنند و در وقت و هزینه آموزش کارمندان صرفهجویی شود در نتیجه پرسنل کمتری درگیر امور سازمانی میشوند و میتوان از آنها در بخشهای دیگر سازمان استفاده کرد.
مزایای استفاده از نرمافزار ERP بهطورکلی به شرح زیر است:
- کاهش هزینهها
- رابط کاربری آسان
- عامل اثربخش کسبوکار
- افزایش مشتریمداری و کسب درآمد از طریق ایجاد فرصتهای جدید
- پیشرفت سازمان در حوزه فنی، استراتژیک و عملیاتی
برای آنکه اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید؛ پیشنهاد میکنیم مقاله نرمافزار ERP چیست و چه کاربردی دارد؟ را مطالعه کنید.
نرمافزار تحت وب چیست؟
سرعت تغییرات دیجیتال در دنیا باعث بهوجودآمدن نرمافزارهای تحت وب (Web Base) شده است. سیستمهای تحت وب برای اجرا شدن تنها به یک مرورگر (مثل گوگل) نیاز دارد و کاربر نیازی به نصب آن بر روی سیستم خود ندارد. این به معنای آن است که کاربر در هر زمان و مکانی با استفاده از هر وسیله دیجیتالی که به اینترنت وصل میشود و یک مرورگر میتواند از نرمافزار موردنظر استفاده کند. مثلاً وقتی شما تلگرام را در گوگل سرچ کنید؛ میتوانید با باز کردن نسخه تحت وب آن بر روی هر سیستمی، از تلگرام استفاده کنید.
مزایای نرمافزار تحت وب
- عدم نیاز بهروزرسانی
- کاهش هزینهها
- ازبینرفتن محدودیتها
- امنیت بیشتر
- ذخیره بهینه اطلاعات
نرمافزار تحت ویندوز چیست؟
همانطور که از نام آن مشخص است، این نرمافزارها فقط بر روی سیستمعامل ویندوز نصب شده و فقط از طریق ویندوز قابلاستفاده هستند. حتماً با تعداد زیادی از این نرمافزارها کار کردهاید. به طور مثال تمامی نرمافزارهای آفیس که بر روی کامپیوتر خود نصب کردهاید؛ تحت ویندوز هستند.
مزایای نرمافزار تحت ویندوز
- مناسب برای سازمانهای کوچک که نیازی به ارتباط با خارج از مجموعه ندارند
- بدون نیاز به اینترنت
- سرعت پاسخگویی بالا به کاربر
- دسترسی به رجیستری
- سرعت بالا
- تقاضای پردازش زیاد از پردازشگر
تفاوت نرمافزار ERP تحت وب و ویندوز چیست؟
در حقیقت بارزترین تفاوت نرمافزار ERP تحت وب و ویندوزی در نحوهی اجرای این دو برای مخاطب است. اما اگر بخواهیم دقیقتر بررسی کنیم تفاوتهای آنها میتواند شامل موارد زیر باشد:
تحت وب | ویندوز |
روی سرور اجرا میشود | روی یک سیستم مرکزی نصب میشود |
از طریق اینترنت کار میکند | به اینترنت نیازی ندارد |
محدودیت سیستمعامل ندارد | فقط از طریق ویندوز قابلاجرا است |
عدم نیاز به بهروزرسانی | نیاز به بهروزرسانی توسط کاربر |
بهسادگی بین کاربران توزیع میشود | هر کاربر باید یکبار آن را بر روی سیستم خود نصب کند |
کاربران هر روز بیشتر به سمت نرمافزارهای تحت وب میروند. دلیل آن هم ساده است. سیستمهای تحت وب محدودیت کمتری دارند. کاربر برای استفاده از نرمافزار ERP تحت وب میتواند از هر وسیله و سیستم عاملی که به اینترنت متصل میشود استفاده کند لذا محدود به مکان خاصی هم نیست و امکان دورکاری را فراهم میکند.
بهروزرسانی نکتهی دیگری است که کاربران تحت وب هیچگاه نگران آن نیستند؛ درحالیکه در نسخه ویندوز مخاطب دائماً باید سیستم خود را آپدیت نگاه دارد وگرنه دچار توقف فعالیت یا باگ امنیتی میشود.
نرمافزارهای تحت وب به دو روش فعالیت میکنند. یکی با استفاده از فضای ابری و دیگری با استفاده زیر ساختهای سازمان در بستر اینترنت.
با این تفاسیر نرمافزارهای تحت وب ERP نسب به ویندوزی و ورژن ابری نسبت به غیر ابری کاربرد بیشتری دارند.
نرمافزارهای تحت وب ابری شما را در برابر خطر ازبینرفتن اطلاعات محافظت میکند.
کلام آخر
نرمافزار ERP تحت وب راهکاری ارزانقیمت برای پیشبرد اهداف سازمان است. با استفاده از این سیستم امکان دورکاری برای کارمندان ایجاد شد که در دوره پاندمی کرونا، از ورشکستگی بسیاری از شرکتها جلوگیری کرد. استفاده از نرمافزار جامع مدیریت یک راهحل برای پیشبرد اهداف سازمان با علم روز دنیا است.