انبارگردانی چیست؟

«حراج به دلیل انبارگردانی»، «تخفیف 15 درصدی به علت انبار گردانی» و … . این‌ها جملاتی هستند که حتما تابه‌حال یک بار در فروشگاه‌های آنلاین یا حضوری به چشم‌تان خورده است. همه فروشگاه‌هایی که کار عرضه اجناس و محصولات را برعهده دارند، عملیات انبار گردانی را انجام می‌دهند و می‌توان گفت این کار یکی از مهم‌ترین عملیات‌هایی است که در طول سال، در انبارها انجام می‌گیرد.

با تمام این تفاسیر آیا معنای دقیق انبار گردانی را می‌دانید؟ در این مقاله از پارسان، می‌خواهیم به طور دقیق بررسی کنیم که انبار گردانی چیست و چرا این کار انجام می‌شود. اگر دوست دارید با این موضوع آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

پیشنهاد می کنیم صفحه مربوط به نرم‌ افزار بازرگانی خارجی را حتما مشاهده کنید.

به طور خلاصه تعریف انبار گردانی چیست؟

انبار گردانی اصطلاحی است که در حسابداری و درباره موجودی اجناس و کنترل میزان آن‌ها در انبار فروشگاه‌ها به کار می‌رود.

بهترین تعریف از انبار گردانی را می‌توان به این شکل بیان کرد:« به شمارش دستی موجودی کالاهای یک انبار در یک یا چند بازه مشخص و همچنین کنترل فیزیکی فضای انبار و بررسی دقیق موجودی کالاهای ثبت‌شده در سیستم کالا، انبار گردانی گفته می‌شود.»

به زبان ساده، زمانی که یک فروشگاه، شرکت و … در یک روز یا یک بازه زمانی مشخص به کنترل میزان ورودی و خروجی کالاها و بررسی صحت آن‌ها با میزان ثبت‌شده در سیستم اقدام می‌کند، انبار گردانی کرده است. این کار عموما به صورت سالانه انجام می‌شود و از اهمیت و دقت بالایی برخوردار است. در این عملیات، تمام ریز جزییات مرتبط با انبار مانند ورود و خروج افراد به انبار، برچسب و تگ روی محصولات، پلمپ کالاها و … نیز باید بررسی شود.

چرا انبار گردانی مهم است؟

شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا این موضوع مهم است و شرکت‌ها به چه دلایلی این کار را انجام می‌دهند؟

باید بدانید هر چه یک فروشگاه یا شرکت و … از وسعت بیشتری برخوردار باشد، بیش از دیگران نیازمند انبار گردانی است. زیرا بررسی میزان کالاها و شمارش آن‌ها، در کنترل کیفی و کمی آن‌ها اثرگذار است و می‌تواند شیوه کنترل و مدیریت آن‌ها را تغییر دهد.

همچنین موجودی کالاها، تاثیر بسیاری در سود و زیان کلی شرکت‌ها، به‌خصوص در پایان هر دوره مالی سالانه، دارد. بنابراین بهتر است در پایان هر دوره مالی، یک بار سیستم صورت بگیرد تا از میزان هماهنگی موجودی واقعی انبار و موجودی ثبت‌شده در سیستم اطمینان حاصل شود.

پیشنهاد می کنیم صفحه مربوط به نرم‌ افزار انبارداری را حتما مشاهده نمایید.

مزایای انبار گردانی

انبار گردانی مزیت‌های بسیاری برای شرکت‌ ها و فروشگاه‌ ها دارد و به عنوان یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های مدیریتی شناخته می‌شود. زیرا بخش بزرگ و مهمی از سود و زیان شرکت‌ ها به موجودی آن‌ها در انبار مرتبط می‌شود. از این‌ رو کار انبار گردانی مهم است و مزایای زیر را شامل می‌شود:

  1. جلوگیری از باقی‌ ماندن و تجمیع بیش‌ازحد کالاها در انبار و فاسد شدن کالاهای دارای تاریخ انقضا
  2. کاهش خطاهای انسانی و پرسنلی از طریق بررسی عملکرد حسابداران و انبارداران
  3. تطبیق موجودی حقیقی کلاهای داخل انبار با کالاهای ثبت‌شده در سیستم مالی
  4. ایجاد نظم در انبار و جدا کردن کالاهای غیرقابل مصرف از انبار

انواع انبار گردانی چگونه است؟

عملیات انبارگردانی، با توجه به ویژگی‌های مختلف، مانند بزرگی یک شرکت، میزان و تنوع محصولات و کالاها و … به روش‌های گوناگونی انجام می‌گیرد. بنابراین می‌توان آن را به سه شکل مختلف تقسیم کرد:

  • انبار گردانی سالانه (پایان سال)

این نوع از انبار گردانی در پایان سال و با هدف بررسی دقیق کالاها و انتقال موجودی انبار به سال بعد انجام می‌گیرد.

  • انبار گردانی میان دوره

انبار گردانی میان دوره، دقیقا شبیه به انبار گردانی سالانه است. با این تفاوت که در پایان نیمسال اول انجام می‌گیرد و به بررسی موجودی انبار و صحت اطلاعات ثبت‌شده پرداخته می‌شود.

  • انبار گردانی رندوم

در انبار گردانی رندوم، کار بررسی موجودی انبار، در فواصل زمانی متفاوت و کوتاه و باند به شکل رندوم انجام می‌گیرد. در این شیوه، برخی از کالاها انتخاب شده و میزان تطابق آن‌ها با کاردکس‌های موجودی سنجیده می‌شود.

کافه دانش پارسان

انبار گردانی را چه کسانی انجام می‌دهند؟

کار انبار گردانی را مجموعه‌ای از افراد با عناوین شغلی مختلف در شرکت‌ها انجام می‌دهند. به‌طورکلی، این کار با حضور افراد زیر انجام می‌گیرد:

  •       سرپرست انبار گردانی
  •       انباردار
  •       گروه کنترل
  •       گروه‌های شمارش (افراد شمار‌گر و افراد ثبت‌کننده)

پیشنهاد می کنیم مقاله عوامل موفقیت در مدیریت ارتباط با مشتری را حتما مطالعه کنید.

نکات مهم برای انجام انبارگردانی

انبارگردانی کار چندان آسانی نیست و به دقت، تخصص و مهارت نیاز دارد. همچنین در هنگام انجام این کار، می‌بایست به چند نکته مهم و اصولی توجه کنید:

.      یک فرد باتجربه، امین و مورد اعتماد را به عنوان سرپرست انبارگردانی انتخاب کنید.

  1. گروه‌های شمارش را با دقت و با توجه به میزان کالاها انتخاب کنید و آموزش‌های مورد نیاز را به آن‌ها بدهید.
  2. حتما کالاهای مشکل‌دار، غیرقابل استفاده و اسقاط را از سایر کالاها جدا کنید.
  3. بهتر است که موجودی محصولات دو بار بررسی شود و هر بار یک فرد کار شمارش و فرد دیگر کار ثبت را به عهده بگیرد.
  4. اقلام باید به گونه‌ای چیده شوند که شمارش آن‌ها آسان باشد.
  5. حتما باید میزان موجودی فیزیکی اقلام با میزان ثبت‌شده آن‎ها در سیستم‌ و کاردکس کالا تطابق داشته باشد.

سخن آخر

انبارگردانی چیست؟ انبار گردانی یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین اقداماتی است که هر شرکت، فروشگاه یا مغازه‌ای برای شمارش تعداد محصولات خود باید انجام دهد. زیرا عدم مغایرت در موجودی کالاهای داخل انبار با موجودی ثبت‌شده در سیستم، حساب‌وکتاب‌های مالی را هم به شکل دقیق‌تری نشان می‌دهد. در این مقاله تلاش کردیم شما را با مفهوم انبار گردانی، مزایا و انواع آن آشنا کنیم. اگر می‌خواهید در شمارش اقلام و سیستم حسابداری شرکت و فروشگاه خودتان به شکل دقیق عمل کنید، انبار گردانی را جدی بگیرید.

شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان برای رفع تمامی نیازهای شما در حوزه ی انبارگردانی و موارد مرتبط با آن، سامانه یکپارچه انبارداری تحت وب پارسان را خدمت شما پیشکش می دارد. شما می توانید از طریق لینکهای زیر، توضیحات جامع و کامل این نرم افزار را مطالعه نمایید و در صورت نیاز اقدام به ارسال درخواست دموی رایگان از این سامانه کنید. همچنین کارشناسان ما در واحد فروش، مشتاقانه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما مشتریان گرامی در خصوص نحوه ی ارائه ی سیستم، عقد قرارداد و سایر موارد مرتبط هستند.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.